Necati MALDAR/SÖKE (Aydın), () - AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, gece ortaya çıkan hortum 30 servi ağacı ile 1 beton elektrik direğini kökünden söküp, devirdi.
Söke'de, bugün saat 03.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur, bir ara dolu ile karışık olarak yere düşerken aynı saatlerde ortaya çıkan hortum ortalığı savaş alanına çevirdi. Söke-Milas Karayolu kenarındaki Birpaş Çırçır Fabrikası arkasındaki 30 servi çamı kökünden söküp, bir beton elektrik direğini de devirdi. Devrilen ağaçların telleri üzeri gelmesi nedeniyle bir elektrik direği de yan yatarak, devrilme tehlikesi geçirdi. Büyük bir gürültüyle yataklarından fırlayan vatandaşlar, durumu belediyeye ve elektrik dağıtım şirketi AYDEM yetkililerine bildirdi.
AYDEM bölgede elektriği kesip, devrilen direklerin yerine yenisini dikmek için çalışma başlatttı. Söke Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de devrilen ağaçları keserek kaldıracağı bildirildi. Hortumun herhangi bir can kaybı ve yaralanmaya sebebiyet vermemesi tek teselli oldu.

FOTOĞRAFLI