Bolu’da kitap okumanın önemine dikkat çekmek isteyen ilkokul öğrencileri, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte kent meydanında banklarda oturarak kitap okudu.
Abant İlkokulu’nun başlatmış olduğu “Öğretmen, Öğrenci, Veli Okuyor” isimli kampanya kapsamında yaklaşık 100 öğrenci aileleri ve öğretmenleriyle birlikte kent meydanında banklara oturarak bir saat kitap okudu. Vatandaşların dikkatini çeken kampanyada kitap okumanın önemine vurgu yapıldı. Öğrenciler ellerinde tuttukları “Kitapsız yaşamak, kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır” , “Az bilmek için çok okumak gerekir” ve “Kitaplar bilgi hazineleridir“ yazılı pankartlarla vatandaşları kitap okumaya teşvik etmeye çalıştı.
Etkinliğe katılarak öğrencilerle birlikte kitap okuyan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kitap okumanın önemine değinerek, “Türk insanı kitap okuma konusunda istatistiklere bakıldığında çok eksik. Bu çok önemli bir proje. Bunun Türk insanına örnek olmasını istiyoruz. Bir okulumuzun okumaya karşı ilgi uyandırmak için program yapması bizim için çok önemli. Bu duyarlılık inşallah hepimize örnek olur” dedi.