E-90 karayolunda üst veya alt geçidinin olmaması kazalara davetiye çıkarıyor. Atatürk İlköğretim Okulu, Kardacadağ Lisesi ve Fevfik Fikret Kurtcan ilköğretim okulunda eğitim gören yaklaşık 4 bin öğrenci, her gün ölüm tehlikesi yaşayarak okula gidip geliyor.
Öğrenci Velileri, Okul Müdürleri ve öğretmenleri, her gün okul çıkısında kazaların yaşanmaması için, trafik polisi gibi araçları durdurarak öğrencileri karşıdan karşıya geçirirken, öğrenciler de sık sık kazaların meydana geldiği karayoluna üst geçit yapılmasını istiyor.
Her gün kaza korkusu yaşayarak okula giden öğrenciler, “Üst geçit olmaması nedeniyle bu yolda birçok kaza oldu. Hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Okula gidiş dönüşlerde sürekli kaza tehlikesi yaşıyoruz. Yolda aşırı hız yapan araçlardan oluşan trafik akışı arasından okulumuza gidiş dönüş yaparken her gün ölüm korkusu yaşıyoruz. Kazaların sıklıkla meydana geldiği yolda biz öğrenciler yaya olarak toplu geçiş yaparken katliam gibi bir trafik kazası meydana gelecek diye korkuyoruz. Yaklaşık 4 Bin öğrencinin kullandığı tehlikeli okul yoluna bir üst geçit veya alt geçit yapılmasını istiyoruz” dedi.