Kommagene medeniyetinin önemli yerleşim merkezinden olan Perre Antik Kentinin turizme kazandırılması amacıyla Adıyaman Valiliği koordinesinde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.
Adıyaman Valiliği tarihi ören yerinde yürüttüğü çalışmalarla bu alanı turizme kazandırmayı hedefliyor. Hafta içindeki yoğun çalışma temposunu hafta sonları da sürdüren Vali Mahmut Demirtaş, çevre düzenleme çalışmalarının son aşamaya geldiği Perre Antik Kentinde incelemelerde bulunarak, Adıyaman turizminin geleceği açsından ören yerinin hem doğa hem de tarih açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Vali Demirtaş, “Tarihi ören yerinde yürütülen çalışmalar sona erdiğinde, burası Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olacak. Bu eşsiz ören yerini görmek isteyenler için doğa içinde çok güzel travers yürüyüş yolları ile kafeterya yapıyoruz. Tarihi ören yerinde yürütülen çalışmalar önümüzdeki ay tamamlanarak bu alanı turizme kazandıracağız” dedi.
Özellikle kafeterya alanında yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, kafeterya alanındaki çalışmaların tarihi kentin doğal yapısını bozmayacak şekilde estetik bir ruh katılarak, standartlara uygun yapılması konusunda ilgili mimarı uyardı.
Roma Dönemine ait Nekropol alanı olarak da bilinen ve gün yüzüne çıkartılan 208 adet kaya mezarının bulunduğu Perre Antik Kenti, Roma döneminde bölgenin en büyük şehirleri arasında yer alıyor. Tarihi kentte Bizans dönemine ait ayakta kalan ve hala kullanılan Roma Çesmesi ve surların bir kısmı bulunuyor.