Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir Valiliği ve Kırşehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen programa sevilen din alimi Nihat Hatipoğlu, konuk oldu.
Cacabey Meydanında binlerce kişinin sohbetini dinlemeye geldiği programda konuşan alim Hatipoğlu, evliya kokan topraklara ilk defa geldiğini söyledi.
Hoca Ahmet Yesevi, Cacabey, Ahi Evren ve bir çok evliyanın bir arada bulunduğu topraklarda Kutlu Doğum, programına katılan ve Kutlu Doğum yarışmalarında derece yapan öğrencilere ödül veren Nihat Hatipoğlu, "Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun. Hacı Bektaş-I Veli, Hacı Bayram-I Veli, Ahi Evren, Seyyid Ahmet Yesevi gibi hatta şahı Nakşibend gibi mekanan sığmayan büyük zevatın elini koyduğu topraklara ilk defa geldim. Peygamber sevgisi ruhlarımıza Nisan yağmuru gibi indi, bizlere öyle bir rüzgar bıraktı ki Muhammed (SAV) o sevgi günden güne bir kar topu gibi büyüyor" diye konuştu.
Programda İl Müftülüğü ekipleri ilahi korosu ilahi seslendirirken Defne Kılıçözü Anaokulu öğrencileri mesneviden eserler sundu. Hafta boyunca yapılan etkinliklerde derece yapan öğrenciler Kırşehir Valisi ve Belediye Başkanı tarafından ödüllerini alırken Kırşehir Valiliği tarafından bazı öğrenciler umreye masrafları karşılanarak gönderilecek.