İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), her yaştan kişiyi ağırlamaya devam ediyor.
Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), kentin tarihi değerlerini yansıtması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Müzeye her hafta çok sayıda öğrenci grubu da ziyaret ediyor. İlçedeki müzenin son ziyaretçisi ise ana sınıfı öğrencileri oldu. Müzeyi hayranlıkla gezen minikler, öğretmenlerinden de bilgi aldı.
Cumhuriyet Ortaokulu ana sınıfı öğretmeni Nihal Özkök, ÖYKAM’ın önemine dikkat çekerek, "Öğrencilerimizi ilkokul öncesi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Anasınıfı demek bir insanın başlangıcında en temel eğitimi aldığı yer olarak değerlendirmek gerekiyor. Biz müfredatımızı işliyor projeler yaparak çocuklarımızı sosyal alanda da yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir kentin geçmişi de önemlidir. Ödemi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi tüm detayları, ihtişamı, objeleri, odaları ile mükemmel bir müze. Çocuklarımızı buraya getirerek küçük yaşta tarih ve müze meraklarının olmasını sağlamak geçmişi öğretmek amaçlarımız oldu. ÖYKAM gerçekten çok değerli herkesin bu müzeyi gezmesini tavsiye ediyoruz" dedi.