Ardahan’da "Öğrenen Lider Öğretmen" eğitimi start aldı.
Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmen Akademisi Vakfı ve Ardahan Dernekler Federasyonu arasında imzalanan protokol doğrultusunda Ardahan’da görev yapan öğretmenlere yönelik "Öğrenen Lider Öğretmen" eğitimleri verilmeye başlandı. İki yıl geçerli olacak protokol kapsamında gerçekleşecek eğitimlerin ilki Ardahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler’in katıldıkları törenle başladı.
Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, ’’Öğretmenlerimizin mesleki gelişimini önemsediklerini, geçtiğimiz 3 yılda yapılan eğitim, konferans ve seminerlerle bunu ortaya koyduklarını, öğretmenin mesleki gelişimine sağlanacak her türlü katkının doğrudan öğrencilere yansıdığı bilinciyle hareket ettiklerini’’ söyledi.
Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler ise emekli bir öğretmen olarak memleketin eğitimine yapılacak her türlü proje içerisinde bulunmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Öğretmen Akademisi Vakfı eğitimcileri adına söz alan Gülay Yaşar ise Ardahan’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, eğitimlerin başlamasıyla birlikte bu keyfi öğretmenlerle paylaşacaklarını, bu çalışmanın tüm paydaşlara yarar sağlamasını umduklarını söyledi.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da Öğretmen Akademisi Vakfı eğitimcilerini ziyaret ederek eğitimle ilgili her türlü çabanın destekçisi olacaklarını ifade etti.