İSTANBUL-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda 26 Nisan Pazar günü koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun startı bu yıl Yenikapı Miting Alanı'nda verilecek. Tarihi Yarımada'nın tüm güzelliklerini gözler önüne seren ve dünyanın en hızlı yarış parkurlarından biri olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu parkuru, Yarı ve Çeyrek Maratonlara ek olarak bu yıl ilk kez Bayrak Yarışı'na da ev sahipliği yapacak.

6 Nisan 2015 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone'un isim sponsorluğunda 26 Nisan Pazar günü düzenlenecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada'nın tüm güzelliklerini gözler önüne seren parkurda koşulmaya devam ediyor. Bu yıl startı Yenikapı Miting Alanı'nda verilecek parkur, dünyanın en hızlı yarış parkurlarından biri olması sebebiyle de sporseverlerin ilgisini çekiyor.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda 21 kilometre güzergahında start Yenikapı'dan verilecek. Yarışmacılar sahilden Kumkapı, Sirkeci-Eminönü-Unkapanı, Fener ve Balat'ı geçerek Haliç Köprüsü altında bulunan ışıklardan "U" dönüşü yapıp aynı istikameti seyredecekler. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu sahil yolundan geri koşuyla, yarışın başladığı yer olan Yenikapı Miting Alanı'nda son bulacak.

Organizasyonun bir diğer yarışı olan Çeyrek Maraton ise Yarı Maraton ile aynı güzergahı kullanacak. Yenikapı miting alanındaki start yerinden koşuya başlayacak yarışmacılar, Sirkeci ışıklar güzergahından 200 metre önce yol üzerinde "U" dönüşü yaparak yine başlangıç alanındaki bitiş çizgisine ulaşacak.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda bu yıl ilk kez koşulacak Bayrak Yarışı'nda ise aynı güzergah kullanılarak her 5 kilometrede bir bayrak değişimi yapılacak. Her biri dörder kişiden oluşan Bayrak Yarışı'na katılan takımlarda koşacak ilk üç sporcu, 5'er kilometre mesafe kat edecek. Bu kategoride son yarışçı ilk üç sporcudan farklı olarak güzergahı tamamlamak için 6.1 kilometre koşarak yarışı bitirecek.



Yeni parkur alanına ulaşmak çok kolay

Yeni parkur alanında start noktasının Yenikapı Miting Alanı olması, İstanbul'un her yerinden hizmet veren toplu taşıma ve raylı sistem seçenekleriyle, katılımcılara çok kolay bir ulaşım imkanı da sağlıyor. Anadolu yakasından Marmaray ve entegre Kartal-Kadıköy metrosu, Avrupa yakasından ise Atatürk Havalimanı-Yenikapı, Hacıosman-Yenikapı ve bu hatlarla entegre metrobüs sayesinde katılımcılar alana kısa bir süre içerisinde ulaşabilecek. Start alanının Yenikapı miting yerleşkesinde olması burada yapılacak her türlü etkinlik için de büyük organizasyonlar yapma imkanı sağlıyor. Geniş bir alana sahip Yenikapı Miting Alanı atletizm yarışları için de oldukça elverişli bir meydan.