Hakkarili kayakçılar, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle aldıkları kayaklı oryantiring eğitim sonrasında Kayaklı Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda dereceye girdiler.
DAKA’nın desteğiyle eğitim alan ve Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından resmi olarak ilk kez Kars’ın Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen ve Kars, Bingöl, Van, Erzincan, İzmir, Bursa ve Ankara’dan 80 sporcunun yarıştığı Kayaklı Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren Hakkarili kayak sporcuları, başarılarını paylaşmak üzere DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci’yi ziyaret ettiler. DAKA’nın Cilo Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede söz alan sporculardan Recep Taylant Sönmez, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci’ye hitaben “Eğitim desteğinize karşılık size madalya sözü vermiştik. Söz vermek basit bir olay, ama sözün arkasında durmak zordur. Bunu gerçekleştirebildiğimiz için çok mutluyuz. 14 madalya ile Hakkari grubu olarak birinci olmamızın yanında diğer yarışmacılara desteğimizden ötürü bir de centilmenlik (Fair-Play) ödülü aldık, hırsımız centilmenliğimizin önüne geçmedi” dedi.
Öğretmen Ebru Atmaca’ya da öğrencilerine başkalarından medet ummak yerine harekete geçip başarıya ulaşma isteğini aşıladığından ötürü defalarca teşekkür eden heyecanlı sporcu, Demirci’den yakın tarihteki organizasyonlar için destek talep etti.
Sporcuları tebrik eden Demirci, “Siz sözünüzde durdunuz, önümüzdeki yıl sizi daha iyi şartlarla yarıştırmak da bizim görevimiz olsun. Her birinizi, ailenizi ve öğretmenlerinizi bu başarıyı Hakkari’ye getirdikleri için tebrik ediyorum ve sizinle gurur duyuyorum. Sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran bu sporda gösterdiğiniz iradeyi akademik hayatınızda da gösterin” dedi.
Ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.