Aralarında, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Van, Adıyaman gibi illerin baro başkanlarının bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Bölge Barolar Birliği’nin üç aylık dönem toplantısı Batman’da bir otelde yapıldı.
Toplantı sonrası yapılan ortak basın açıklamasını dönem sözcüsü Batman Baro başkanı Ahmet Sevim yaptı. Sevim, Nevruz ile ilgili çözüme dönük umutların yeşertildiği ve beklentilerin arttığı bir dönemde uzun süredir devam eden çatışmasızlık ortamının kalıcı barışa ermesi için yürütülen çalışmaların kayıtsız ve şartsız desteklendiğini, bu çerçevede oluşturulacak izleme heyetine bölge baroları olarak katkı sunmayı planladıklarını söyledi.
Toplantıda çözüm sürecinin değerlendirildiğine dikkat çeken Av. Sevim, "Çözüm sürecinin günü birlik siyasi hesaplara kurban edilmemesi yönündeki genel toplumsal kabul, iç güvenlik paketinin ısrarla çıkarılması ile zedelenmiştir. Bu durum yakın zamanda yapılan ortak açıklamanın oluşturduğu heyecanı da gölgelemiştir" dedi.
İç güvenlik paketinin bir kısmının meclisten çekilmesinin yeterli görülmediğini, paketin tamamının çekilmesi yönünde genel bir iradenin ortaya çıktığını kaydeden Ahmet Sevim, "Genel seçimlerin yapılması ile birlikte oluşacak yeni meclis çözüm sürecini başarıya ulaştıracak ve tüm toplumsal kesimlerin beklentilerine cevap olabilecek yeni bir anayasa yapımına hızla başlamalıdır. Bu bağlamda tüm toplumsal kesimlerin temel hak ve Hürriyetlerini güvence altına alacak yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu bir kez daha vurgulanmıştır" diye konuştu.