Galatasaray’ın golcü ismi Burak Yılmaz, Fenerbahçe’nin yıldızı Emre Belözoğlu’nun kendisini arayarak şampiyonluklarını tebrik ettiğini söyledi.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadyumu’nda yapılan kupa töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yıldız isim Burak Yılmaz, “Ben 4. yıldızın bize çok yakıştığını düşünüyorum. Taraftarlarımız sağ olsun bugün tıklım tıklımdı doldurdular. Onlar da bizim coşkumuza katıldılar. Biz onlarla coştuk onlar bizimle coştu. 4. yıldızı ilk takmak bize çok büyük gurur veriyor onur veriyor. Çok güzel bir özgüven verdiğini düşünüyorum. Bu sene acısıyla tatlısıyla zaman zaman çok çok kötü sonuçlarla geçti. Ama biz hiçbir zaman inancımızı birlikteliğimizi kardeşliğimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Ben nasıl bir arkadaşlığımızın olduğunu birlikteliğimizin olduğunu bugün de göstermiş olduğumuzu düşünüyorum. Bizim arkadaşlıkla gelen başarımız var. Yani başarının getirdiği arkadaşlık yok bizde, bunu gösterdiğimizi de düşünüyorum bu sezon. Çünkü bu sezon çok kötü zamanlar geçirdik. Birbirimizden kopmadık” dedi.
“BU SEZON 6 MAÇ KAYBETTİM”
Kendi hatasından dolayı bu sezon 6 maç kaybettiğini ifade eden Burak, “Oynama isteğimden, 4. yıldızı takma isteğinden 6 maç kaybettim. O maç oynamasaydım en az 4 maç daha oynayabilirdim. Ama sonuçta şampiyon olduk. Şimdi bir kupa maçımız var. Bursa’ya gideceğiz, kupayı da almak istiyoruz” diye konuştu.
“HER ZAMAN GOL ATMAK İSTİYORUM”
Türkiye’deki hedefinin sorulması üzerine yetenekli oyuncu, “Belli bir standardı yakalamak kolay olmuyor. İyi oynuyorsun ama sürekli o düzeyde kalmak kolay olmuyor. Ben bu düzeyde kalmak için çalışacağım. Her zaman gol atmak istiyorum, her zaman şampiyonluk, bu sevinci yaşamak istiyorum. Hedefler bitmiyor. 4. yıldızı taktık, beşinci yıldız yolunda olunda ilerleyeceğiz” dedi.
4 büyük takımda oynadığının hatırlatılması üzerine Burak, “Bu ailenin parçası olmaktan çok mutluyum. Tabii ki de diğer takımlar da büyük, tabii ki benim için en büyük Galatasaray” diye konuştu.
“EMRE AĞABEYİ TEBRİK EDİYORUM”
Şampiyonluk sonrası rakip takım oyuncularından arayan oldu mu? şeklindeki soruya ise Burak, şu yanıtı verdi:
“Hepsi aradı. Ben de onları geçen sene şampiyon olduklarında aradım. Buradan da hepsine teşekkür ediyorum. Hepsi derken başta Emre ağabeye teşekkür ediyorum. Aradı tebrik etti ve çok da içtendi. Zaten böyle olması gerekiyor. Sizler bizi farklı görmek istiyorsunuz. Bizler saha içinde ezeli rakibiz saha dışında da ölümüne dostuz. Milli takımdan arkadaşız ailecek de görüşüyoruz. Çok iyi arkadaşlığımız var”.