Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı "Kamu Yönetiminde Şeffaflık Programı" konulu yazısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin katkısına vurgu yaptı. Şeffaflık paketinin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlandığını dile getiren Donat, Başkan Özhaseki’nin bu ekipte yer almasının akıllıca olduğunu kaydetti.
Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat köşe yazısında öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin imar değişiklikleri ile ilgili uygulamasını aktardı. Başkan Özhaseki’nin yapmış olduğu uygulama ile belediye bütçesini artırdığını vurgulayan Donat, şu ifadeleri kullandı:
Mehmet Özhaseki 1994 yılında Kayseri Büyükşehir’in metropol ilçesi Melikgazi’ye belediye başkanı seçildi... 37 yaşında. Önüne ’İmar değişiklikleri’ gelmeye başladı. Özhaseki... Kayserili... Ticaretin içinden geliyor. Hemen Belediye Meclisi’ni topladı: ’Arkadaşlar... Bu imar değişikliği büyük rantlar sağlıyor. Ama devlet bu ranttan hisse alamıyor. Mevzuat buna izin vermiyor. Öyleyse biz bir mevzuat icat edelim. İmar değişikliği kime rant sağlıyorsa ondan belediyeye bağış yapmasını isteyelim veya imar değişikliği ile değeri artacak yere şerefiye getirelim’ Şerefiye payı doğruca belediyeye. Sonuç ne mi oldu? 1. Menfaati zedelenen çok kişi Özhaseki’ye bozuldu. 2. Ama bu model tuttu... Belediye bütçesinin yüzde 30’u bağışlardan ve şerefiye paylarından oluştu. 3. Kayseri halkı Özhaseki’nin tutumunu öyle sevdi ki, onu, Melikgazi’den Büyükşehir’e taşıdı. Özhaseki hâlâ Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı."
Köşe yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı "Kamu Yönetiminde şeffaflık" programından da bahseden Donat, bu programın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlandığını belirtti. Ekipte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de yer aldığını dile getiren Yavuz Donat şunları söyledi:
"Ekibin başında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan vardı. Bazı bakanların ve bürokratların yanı sıra, ekibe Mehmet Özhaseki de alındı. Bizce doğru yapıldı. Kayseri’de bir plan değişikliği mi yapılıyor? Ya da bir ihale... Hemen belediyenin internet sitesinde ilan ediliyor. Plan değişikliği, ihale canlı yayınlanıyor. Belediyenin bütün uygulamaları mahalle muhtarlarına bildiriliyor. Eğer düzgün iş yapıyorsan bunu halktan saklamaya gerek yok. Kayseri Büyükşehir Belediyesi de kendisine güveniyor. Hiçbir şeyi halktan gizlemiyor. Mehmet Özhaseki’yi yakından tanırız. ’Kamu yönetiminde şeffaflık programını’ hazırlayan ekibe dahil edilmesi, O’nun bilgi ve deneyiminden yararlanılması akıllıca."