KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, üç kulübün Süper Lig'den düşmenin kaldırılması talebine ilişkin, "Kümede kalma talebimiz, her yıl yapılan sıradan ligde kalma isteklerinden çok farklı" dedi.

Yolbulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında bugün imzalanan iyi niyet protokolüne istinaden Kayseri Erciyesspor ve Balıkesirspor kulüpleriyle birlikte bu sezon Spor Toto Süper Lig'den küme düşmenin kaldırılmasını talep ettiklerini hatırlattı.

Her yıl ligden düşen takımların bu tür isteklerde bulunduğunu hatırlatan Yolbulan, şu ifadeleri kullandı:

"Kümede kalma talebimiz, her yıl yapılan sıradan ligde kalma isteklerinden çok farklı. Süper Lig'den bir alt lige düşen kulüplerimiz gelirlerinin yüzde 90'ını kaybetmektedir. Bu yüzden düştüğü ligde de tutunamamaktadır. İyi niyet protokolü kapsamında ele alınacak 'paraşüt ödemesi' dağıtımı söz konusu. Bu dağıtım bir sezon sonra alt lige düşen takımları da kapsıyor. Yakın gelecekte hayata geçecek bu düzenlemeden önce, gerekli bir düzenlemenin gözden kaçırıldığı dönemin son mağdurları olmak istemiyoruz." 

Premier Lig, La Liga gibi birçok ligin 20 takımdan oluştuğunun altını çizen Yolbulan, 2015-2016 sezonunda Süper Lig'in de 21 takımdan oluşabileceğini, bu sayede Süper Lig AŞ projesi kapsamında daha fazla maç pazarlanabileceğini, başlatılan olumlu çaba meyvelerini verdikten ve özellikle alt lige inen kulüplerin olağanüstü gelir kayıplarından dolayı maruz kaldıkları koşullar hafifletildikten sonra sezon sonunda da 4 takımın alt lige düşürülerek daha sonraki sezonda 20 takımlı bir ligin oluşturulabileceğini talep ettiklerini kaydetti.

Başkan Yolbulan, söz konusu üç kulübün başkanları olarak yetkililerle konunun ele alınacağı bir toplantının gelecek hafta yapılacağını bildirdi.