Özel Samsun Final Okulları, robot yarışmasında ‘araştırma ödülünü’ alıp en iyi 40 takım arasına girerek 21-22 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek olan ulusal turnuvaya gitmeye hak kazandı.
Uluslararası bir turnuva olan First Lego League(FLL) Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenleniyor. Her sene farklı konusu olan bu turnuvanın bu seneki konusu “Eğitim” üzerineydi. Aralarında Özel Samsun Final Okulları’nın da bulunduğu 240 takım bu konu ile ilgili proje ürettiler ve robot tasarladılar. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da düzenlenen bölgesel turnuvalarda Özel Samsun Final Okulları “Paradoks” takımı Ankara’daki bölgesel turnuvada projesini sunup robotunu yarıştırdı. Günün sonundaki ödül töreninde ‘araştırma ödülünü’ alıp en iyi 40 takım arasına girerek 21-22 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek olan ulusal turnuvaya gitmeye hak kazandı.
En iyi 40 takım arasından 21-22 Mart tarihlerinde İzmir’de yapılacak turnuvada dereceye girecek 6 takımın ABD ve Kanada’da Türkiye’yi temsil edeceğini söyleyen Fizik Öğretmeni Serdar Şahin, "Geçen yıl yurt dışı temsilciliğini son anda kaçırmıştık. Bu yıl geçen yıllardaki tecrübelerimizle Özel Samsun Final Okulları ‘Paradoks’ takımımız ilk 6 arasına girip, ülkemizi uluslararası turnuvada başarıyla temsil edecektir" dedi.