MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, Karaisalı ilçesinde köy gezilerinde hemşehrilerinin sıcak karşılamalarıyla moral yükseltti. Yılmaz, ziyaret ettiği köylerde kadınlara kırmızı karanfiller hediye ederek, 7 Haziran seçimlerinin önemini anlattı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak, Türk Milleti’ni bölmek isteyenlere karşı MHP’ye destek istedi.
Seyfettin Yılmaz, beraberinde MHP Karaisalı İlçe Başkanı Ahmet Sezai Yılmaz ve ilçe teşkilat yöneticileriyle birlikte Karaisalı İlçesi’ne bağlı Kırıklı, Cingöz köylerini ziyaret edip, Kaledağ Köyü Sofu Dede Mahallesi’ndeki Sofu Dede Türbesi’ndeki anma törenlerine katıldı.
Karaisalı programı kapsamında ilk olarak Kırıklı Köyü sakinleriyle bir araya gelen Seyfettin Yılmaz, yörenin sorunlarını dinledi. Altyapı sorunlarını dile getiren Kırıklı köylüleri, Seyfettin Yılmaz’ın Orman Bölge Müdürü olarak görev yaptığı yıllarda yaptığı hizmetlerden dolayı müteşekkir olduklarını belirtti. Yılmaz da altyapı yatırımlarının hızlandırılması için çalışma yapacaklarını vurgulayıp, Türk Milleti’nin desteğiyle MHP’nin 7 Haziran’da sandıktan zaferle çıkacağını ve büyük çaplı hizmetleri kısa sürede gerçekleştireceklerini anlattı.
Daha sonra Cingöz Köyü’nü ziyaret eden Yılmaz, burada köylü kadınlara kırmızı karanfiller dağıttı. İmece geleneğini yaşatıp, birlikte yufka ekmek pişiren köylü kadınlara karanfiller hediye eden Yılmaz, yaşı ilerlemiş kadınların da ellerini öpüp, hayır dualarını aldı. Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olduğunu vurgulayıp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ortadan kaldırıp, Türk Milleti’ni bölmek isteyenlerin kirli oyununu her yerde anlattıklarını, bunu sadece MHP iktidarının bozacağını dile getirdi. Cingöz köyü sakinleri de, seçimde tercihlerini MHP’den yana kullanacaklarını belirtip, Yılmaz’a alkışlarla uğurladı.
SOFU DEDE ANMA ETKİNLİĞİNE YILMAZ’A YOĞUN İLGİ
Yılmaz, Karaisalı programının son durağında Kaledağı Köyü Sofu Dede Mahallesi’nde İslamiyet’in manevi mimarların Sofu Dede’yi anma törenlerine katıldı. Sofu Dede türbesinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, okunan Kuran-ı Kerim ve ilahileri dinledi.
Burada hemşehrilerine hitap eden Yılmaz, “Sofu Dede, Horasan’dan 1560’lı yıllarda İslamiyet’in manevi mimarı olarak, Çukurova bölgesine göç etmiştir. Burada gerçek manada İslam’ın yaşanması, Peygamber Efendimiz’in sünneti seniyesi yolunda hizmet etme noktasında ciddi gayretleri olmuş, bir çok talebe yetiştirmiştir. Manevi değerlerimizin içinin boşaltıldığı bu süreç içinde, işte bu bölgemiz hala manevi olarak varlığını koruyorsa, dimdik ayakta kalıyorsa bu evliyalarımızın emeği ve eseridir. Allah onlardan bin kere razı olsun. Mutlaka gelişeceğiz, kalkınacağız, ama asla köklerimizden kopmayacağız. Geleneklerimizi asla unutmayacağız. Eğer maneviyatımızı, geleneklerimizi yok sayarsak, ne kadar ilerlersek ilerleyelim, gün gelir bir anda yıkıldığımızda bir anlam veremeyiz. İnşallah bu manevi önderlerimizden aldığımız güç ve ilhamla maneviyatımızı koruyarak, değerlerimize sahip çıkarak kalkınan, güçlenen bir yapıyı ortaya koyacağız” diye konuştu.
Meydanı dolduran vatandaşlarla tokalaşıp, kucaklaşan Yılmaz, program kapsamında ilahi ve dua okuyan minik çocuklarla bir araya gelip, tek tek öptü, birlikte fotoğraflar çektirdi. Yılmaz, vatandaşların yakın ilgisine teşekkür edip, destekleriyle moral yükselttiklerini sözlerine ekledi.