Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Off Road Şenliği ilginç görüntülere sahne oldu.
Osmaniye Belediyesi Off Road yarışlarına, 20 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen özel tasarlanmış 140 arazi aracı katıldı. Yarışmaya katılan yarışmacılar ve Off Road konusunda uzman kişiler, pistin ve organizasyonun çok mükemmel olduğunu dile getirerek, Osmaniye Belediyesi’ne ve Osmaniye Off Road Kulübü’ne teşekkür ettiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konseri ile devam etti. Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara ve OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca yarış öncesi Off Road aracına binerek parkuru gezdi. Çamurlardan, çukurlardan, tepelerden geçen araca binerek büyük bir cesaret örneği gösteren Osmaniye’nin yöneticilerine yarış severler ve yarışmacılar alkışlarıyla destek verdi. Daha sonra Osmaniye Off Road Kulübü adına bir konuşma yapan basın sözcüsü Enes Başpınar, bu organizasyonu düzenleyerek kendilerine büyük bir destek veren Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür etti. Dernek başkanı Oktay Karabıyık ise Başkan Kara’ya teşekkür plaketi takdim etti.
“BU ORGANİZASYON GELENEKSEL HALE GELECEK”
Başkan Kadir Kara, yarış öncesi yaptığı konuşmasında ilk defa düzenledikleri Osmaniye Belediyesi Off Road Şenliği’ni her yıl düzenli olarak yaparak, geleneksel hale getireceklerini söyledi. Osmaniye’nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyona imza atıklarını ifade eden Kara, “Osmaniye’de bu sporu yapan arkadaşlarımız yanıma gelip böyle bir yarış düzenlemek istediklerini söylediler ve bizlerden destek istediler. Bizler de belediye olarak böyle bir yarış düzenlemeye karar verdik. Ancak o zaman bu organizasyonun bu şekilde rağbet göreceğini düşünememiştim. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yarışmacılar geldi. Binlerce hemşehrimin de buraya gelerek bu yarışmaları izliyor olması beni son derece mutlu etti. Ben yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum. Sayın Valimize, İl Jandarma Komutanlığımıza ve İl Emniyet Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu yarışmada bizlerle birlikte bu organizasyonda büyük pay sahibi olan Osmaniye Off Road ve Dağcılık Kulübü’ne özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Osmaniye Valisi Kerem Al’ın verdiği start ile yarışma başladı. 20 il ve KKTC’den gelen 140 aracın 4 kategoride gerçekleştirdiği yarışmalarda, pilotlar çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Çamura saplanan, rampa ve çukurdan çıkamayan araçlar, görevli iş makineleri ve vinçler yardımıyla çıkartıldı. Bu arada Adana Extrem Kulübü Motosikletçileri ise arada yaptıkları gösteriler ile yarışlara ayrı bir renk kattı.
Akşam saatlerinde sonuçlanan yarışmalarda, araçların motor gücüne göre, S1 kategorisinde Hatay Dörtyol’dan Bülent Vural birinci, Kadirli’den Alaattin Yorulmaz ikinci, Niğde’den Ümit Kaya üçüncü oldu. S2 kategorisinde Mersin Tarsus’dan Murat Akkaya birinci, Mahmut Kırım ikinci, Adana’dan Kaplan Akkaya üçüncü oldu. S3 kategorisinde Antalya Alanya’dan Adil Müftüoğlu birinci, Beyşehir’den Haceli Şan ikinci, Alanya’dan Halil Arıkan üçüncü oldu. S4 kategorisinde ise Antalya Alanya’dan Mehmet Hatip Yılmaz birinci, Tarsus’tan Erol Koç ikinci, Gaziantep’ten Orkan Bolat üçüncü oldu. Yarışmalarda 4 kategoride ilk üç dereceye giren 12 Off-Road ekibine Off-Road araç aksesuarlarından oluşan çeşitli hediyeler, madalyalar ve kupalar verildi.