BOLU (AA) - Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, Kurban Bayramı tatilinde yola çıkacak sürücüleri uyararak "Emniyet kemerlerini taksınlar. Havalar sıcak araç kullanma ve dinlenme sürelerine riayet etsinler. Çünkü belli bir süre sonra insanların dikkatleri dağılıyor" dedi.

Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil öncesinde TEM otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu kesiminde 12 ekiple görev alacaklarını söyledi.

"Ekiplerimiz, otoyol ve bağlantı yollarımızla ve bölgemizde olacak. Bunların 3 tanesi radar, motosikletli ve sivil görevlilerimiz de özelikle de ihbarlı denetimler için. Tabii ki bu vatandaşlarımızı korkutmak için değil. Gidecekleri yere daha güvenli varmaları için almış olduğumuz önlemlerden bazıları" diyen Sönmez, şöyle konuştu:

"Her bayramda olduğu gibi vatandaşların yoğun bir yolculuk yapacağını öngörerek, gerekli önlemleri aldık. Otoyolda özellikle otoyol bağlantılarında ve Gerede-Karabük bağlantı yolunda gerekli önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın sağ salim gidecekleri yere varmaları için çalışmalarımız devam edecek."

Yoğun trafiğin olduğu bölgelerde vatandaşların birbirlerine karşı hoşgörülü ve sabırlı olmalarını beklediklerini belirten Sönmez, "Trafik sıkıştığında belki beklemeleri gerekiyor. Bu nedenle hoşgörülü ve sabırlı olurlarsa güzel şekilde trafikte seyrederler. Mecbur değillerse toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü küçük araç trafiği yoğunluğu da arttırıyor. Kendi araçları ile gidiyorlarsa aşırı hızlı seyretmemelerini rica ediyoruz" sözlerine yer verdi.

Sönmez, "Emniyet kemerlerini taksınlar. Havalar sıcak araç kullanma ve dinlenme sürelerine riayet etsinler. Çünkü belli bir süre sonra insanların dikkatleri dağılıyor. Yeteri kadar mola versinler" ifadelerine yer verdi.