Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, öğretim üyeliğinden istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından istifasını duyuran Gezer “Ak Parti milletvekili aday adaylığı için öğretim üyeliğinden istifa etmiş bulunuyorum. Ailem, şehrim ve ülkem için hayırlı olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.
30 Mart yerel seçimlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday adaylığı açıklayan Gezer, milletvekilliği için kolları sıvadı. Duyurusunda öğretim üyeliğinden istifa ettiğini belirten Gezer, böylelikle seçim çalışmalarına start vermiş oldu.
Malatya’da BİLSAM ve bir çok değişik STK’da aktif rol alan ve bu görevleri sürecince de Malatya adına projeler üreten Prof.Dr. Gezer en son ilçelerinde sorunları ve çözüm yollarını raporlaştırmıştı.
PROF. DR. İBRAHİM GEZER KİMDİR?
1965 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da, yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, Yüksek Lisansını Yüzüncü Yıl Üniversitesinde, Doktorasını Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Post Doktora için TÜBİTAK bursuyla İngiltere’de bulundu.
İhtisas alanının yanı sıra Akademik ve Teknik Eğitim, Stratejik Planlama, Yönetim ve Organizasyon, Sivil Toplum ve Sosyal Girişimcilik gibi alanlarda çok sayıda çalışma yürüttü. Üç kitap, 15 araştırma raporu ve 100’ü aşkın araştırma makalesi yayımlandı. Çalışma konularıyla ilgili olmak üzere birçok ilde konferans ve seminerler verdi. İlgili alanlarda yerel, ulusal ve uluslararası boyutta panel, çalıştay ve sempozyum gibi onlarca etkinlik organize etti ve yönetti.
2005 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte kısa adı BİLSAM olan “Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezini” kurdu ve burada çok sayıda proje gerçekleştirdi. 2008 yılında BİLSAM Gençlik Birliği, 2009’da “Kurtuba Akademi”, 2010’da “BİLSAM Sosyal Araştırmalar Merkezi”, 2011’de “BİLSAM Yayınları”, 2012’de “Empati Düşünce Topluluğu”, 2013’de ise “Malatya Platformu”nun kuruluş çalışmalarını yürüttü.
2011 yılında Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na seçildi ve bu görevi sırasında ajans bölgesi olan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde bölgesel gelişmeye katkı amaçlı çok sayıda proje gerçekleştirdi. 2013 yılında ikinci kez FKA Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçildi.
Yaptığı çalışmalarla ilgili olarak TÜBİTAK ve Üniversite Araştırma Fonundan birçok kez yurt dışı seyahat ve yayın teşvik ödülü aldı. Malatya kamuoyunun entelektüel düzeyine yaptığı katkılardan dolayı 2011 yılında İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından Üstün Hizmet Başarı Belgesiyle ödüllendirildi.
Halen Öğretim Üyeliği ve Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. İyi düzeyde İngilizce bilen Gezer, evli ve iki çocuk babasıdır.
İDARİ GÖREVLERİ…
BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanlığı (2008-2013)! FKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı (2011 - 2014, Sivil Toplum Kuruluşu Üyelikleri! BİLSAM (Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi)! Eğitim Bir - SeN, İlim Yayma Cemiyeti.
Yurtdışı Deneyimi:
15 Ağustos 2005 - 15 Şubat 2006 tarihleri arasında İngiltere’de Newcastle Üniversitesi Nano Teknolojileri Bölümünde Biokütle Enerji Çevrimi ve Polimer Malzemelerin Tarımsal Amaçlı Kullanım İmkanları konularında çalışmalarda bulundu. Ayrıca gezi-gözlem ve bilimsel toplantılara katılım amaçlı Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, İsviçre, Hollanda, Belçika, İran ve Suriye gibi ülkelerde bulundu.