Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti(DAGC) 35 yaşına girdi.
Yeni yaş günü sebebiyle DAGC Yönetim kurulu bir açıklama yaptı.
Açıklamada, 24 Kasım 1979 tarihinde kurulan DAGC’nin, otuz beş yılda büyüyerek Doğu Anadolu Bölgesi’nde yerel ve yaygın basında görev yapan basın çalışanlarını bünyesinde topladığı belirtildi.
DAGC’nin, mesleki sorunları yerel ve ulusal platformlara taşıdığı belirtilen açıklamada, şu görüşleri yer verildi:
DAGC, Türkiye’deki meslek örgütleri, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, yaygın medyanın genel müdürlükleri ve Gazeteciler Konfederasyonu ile yakın ilişkilerini sürdürmektedir. Bu anlamda Türkiye’deki ve bölgedeki gazeteciler cemiyletleri ve DAGC sıcak ilişki içerisindedir. Bugün gelinen noktada DAGC önderliği ve genel başkanlığında Bitlis’ten Iğdır’a kadar Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 14 il Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu çatısı altında birlikte hareket etmektedirler. Türkiye’de önemli bir saygınlığa sahip olan DAGC, 1 yılını dolduran Türkiye’deki 81 il cemiyeti ve 8 Gazeteciler Federasyonu’nu çatısı altında toplayan Gazeteciler Konfederesyonu’nun başkan vekilliği görevini de büyük bir saygnlıkla yürütmektedir. Erzurum ve bölgenin diğer sorunlarına da kayıtsız kalmayan DAGC, kentinde ve bölgesinde dinlenen, dikkate alınan, etkili bir sivil toplum olma hüviyetindedir. DAGC bu anlamda Türkiye’deki üç ilde gerçekleştirilecek olan Basın İş Kanunu Çalıştayı’nın Ankara’dan sonra ikincisini Erzurum’da toplayarak basın camiasında önemli bir saygınlağa daha imza atmıştır.”
Açıklamada, daha sonra şunlar kaydedildi:
“Geçen bu süre içerisinde özveri ile görev yapan bütün meslektaşlarımız cemiytimizin gelmemizde önemli çaba harcadı. Bu çabayı yürekten ortaya koyanlar her türlü saygı ve takdiri hak etmektedirler.
DAGC’nin daha nice yıllara ulaşmasını, kuruluşumuzun 35. yılının camiamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu vesileyle kuruluşumuzdan günümüze kadar geçen sürede görev yapan başkanlarımızdan ebediyete kavuşan Celal Kaçtıoğlu, Durdemir Bilirdönmez ile üye ve meslektaşlarımız, meslek büyüklerimiz Kemal Alyanak, Seracettin Avar, Sadık Engin, Kamil Koşapınar, Mustafa Atalay, Ömer Erturgut, Bahadır Bayram Değerli, Tevfik Akan ve Sebahattin Yılmaz’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm üyelerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.”
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Açıklamada ayrıca kuruluş yıldönümüne denk gelen Öğretmenler Günü de kutlandı: “Gazetecilik de tıpkı öğretmenlik gibi önemli işlev ortaya koymaktadır. Toplumumuzun haber alma ve iyiye yönlendirilmesinde kutlu bir görev üstlenmektedir. Eli öpülesi öğretmenlerimizin de günlerini kutluyoruz.”