Mardin’de bu yıl 26’ncısı düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri başladı.
Mardin’de Vergi Haftası etkinlikleri başladı. Mardin Defterdarı Zafer Güler ve defterdarlık personelinden oluşan bir heyet, Vali Mustafa Taşkesen’i makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti. Vergi Haftası nedeniyle gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenlerine düzenlenen törenle ödülleri verildi. Bir otelde düzenlenen ödül töreni programına Vali Mustafa Taşkesen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfüllah Uğur Pekcan ve davetlilerin katıldı. Vergi ödemenin bir insanlık görevi olduğunu belirten Vali Taşkesen, "Ülkemizin kalkınması için halkımıza önemli görevler düşmektedir. Mükellefler bu memleketin gizli mimarlarıdır. Devletin çarklarının dönmesi için sizin vergilerinize ihtiyacı vardır" dedi.
23 Şubat ve 1 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Vergi Haftası’nda, çeşitli etkinlikler ile vergi ödemenin bir vatandaşlık görevi olduğunun halkımıza anlatılmak istendiğini belirten Güler, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi için verginin tabana yayılmasında önemli görülen sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtti.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde 2014 yılı Mardin vergi sıralamasında yer alan kurum ve gerçek kişilere ödülleri Vali Mustafa Taşkesen ve il protokolü tarafından verildi.
2014 yılı vergi sıralamasında kurumlarda ilk sırada yer alan Mardin Çimento Sanayi Ticaret Anonim Şirketi adına Genel Müdür Ayhan Ulupınar’a ödülü Vali Taşkesen tarafından verildi.