Balıkesir'de, Ovaköy Mahallesi'nde Fatih Sultan Mehmet'in akrabalarının metfun bulunduğu bilinen türbenin talan edildi. Yöre halkı yaşanan olaya karşı tepkili.



FATİH SULTAN MEHMET'İN KEMİKLERİ SIZLAYACAK

Fatma Sultan Türbesi ismiyle bilinen türbede, Fatih'in ablası Fatma Sultan ile çocuklarının metfun bulunduğu iddia edilirken, farklı kaynaklarda ise türbede Zağnos Paşa'nın ilk eşi ve aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in halası ve 2. Murad'ın kardeşi olan kişinin kabrinin olduğunu belirtiyor.



"YEKTİLİLER BURAYA EL ATSIN"

Ovaköy Muhtarı Ramazan Ayna, sürekli dua ettikleri 500 yıllık türbenin restore edilmesi gerektiğini söyledi. Muhtar Ayna, "Bu tarihi yapı Halalca ve Ovaköy arasında bulunuyor. Bu türbede Fatih Sultan Mehmet'in ablası Fatma Sultan ve çocuklarının metfun olduğunu biliyoruz. Zağnos Paşa'nın ilk eşinin ve Fatih'in halası olduğu da söyleniyor. 1970'li yıllarda kabirler ve türbe düzenliydi. 1980'li yıllarda defineciler tarafından talan edildi. Harabe bir hale geldi. Uzun zaman önce restorasyon çalışmaları oldu, ancak bir adım atılmadan durdu. Yetkililerden buranın eski durumuna getirilmesini, ziyaret edenlerin, içeride kimin yattığını öğrenebileceği bir kitabe koymalarını rica ediyoruz. Köy sakinleri olarak buradan gelip geçerken dua ediyoruz" dedi.

Yöre sakinleri, definecilerin uğrak yeri haline gelen türbe ile bir an önce çalışma başlatılmasını bekliyor.