Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzincan İl Koordinatörü Fatih Sert KUDAKA’nın 2010-2015 yılları arasında Erzincan’da gerçekleştirilen yatırımları değerlendirdi.
Sert yaptığı değerlendirmede Ajanslarının hibe desteği olarak bölge bazında 54 milyon TL verildiğini bu payın 19 milyon TL’sinin ise Erzincan’a sağlandığını belirterek ajanslarına yapılan 352 başvurudan 91 projeye destek verildiği ve yapılan projelerle Erzincan’ın bölgedeki yatırım payının yüzde 35’e çıktığını ifade etti.
Sert yapmış olduğu bölge değerlendirmesinde “2015 Mali Destek Programı için sözleşme sahiplerini çağırdık ve ofisimizde sözleşmelerini imzaladılar. Bu kapsamda Erzincan ilimizde 16 tane Kobi ve 8 tane Kamu Kurumuna sözleşme imzaladık. Erzincan’ımıza yaklaşık 12 Milyon TL bir toplam gelir bütçesinden 4,5 Milyon TL gibi bir kaynak sözleşmelerle imzalanmış oldu. Bunlardan 2,5 Milyon TL’yi Kobilerimize, 1,5 Milyon TL’yi da Kamu Kurumlarına aktarılmış oldu. Proje sahipleriyle süreç hakkında ilk önce bilgilendirme dâhilinde projelerde neler yapılması gerektiğini, bundan sonraki süreçte dosyalar ve ihalelerin hazırlaması gibi teknik detaylar hakkında bilgiler verildikten sonra gerekli hazırlanması gereken dökümanları imzalandı. Taraflar ve ajansımız tarafından da bu kapsamda sözleşmeler imzalandı. İnşallah bu yılda ajansın destekleriyle yaklaşık bir 8 Milyon TL’lik bir yatırıma teşvik etmiş olacağız. Erzincan’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.