Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Elhadj As Sy ,Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti. Görüşmede Sy, Türkiye’nin ve TİKA’nın dünyadaki felaketlere gösterdiği duyarlılık üzerinde dururken, IFRC, TİKA ve Türk Kızılayı arasında işbirliğinin daha da gelişmesinin önemine işaret etti.
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Elhadj As Sy, IFRC Orta Asya, Doğu Avrupa ve Türkiye Departmanı Başkanı ElkhanRahımov, Kızılay Uluslararası İlişkiler Müdürü Kaan Saner ve Kızılay Uluslararası İlişkiler Uzmanı Sertaç Açıcı, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
“YARDIM AMACI İLE GİDEN BAZI KURUMLAR RAPOR YAZIP DÖNÜYOR”
IFRC Genel Sekreteri Elhadj As Sy,Türkiye’nin özellikle Suriyeli mültecilere yönelik yardımlarının takdire şayan olduğunu belirterek son yıllarda doğal afet ve iç savaş/karışıklık kaynaklı insani krizlerin arttığını fakat buna rağmen bazı yardım teşkilatlarının kriz bölgelerine ulaşıp sadece rapor yazıp ülkelerine geri döndüğünü ifade etti.Sy, Nepal depreminde de aynı duruma şahit olduğunu sözlerine ekledi.
TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam iseTİKA’nın sürdürülebilir kalkınmaya yönelik projeler geliştiren bir kurum olduğunu ancak son yıllarda meydana gelen doğal afet ve savaşlar nedeniyle yaşanan insani krizlere de duyarsız kalmadığını belirtti. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, başta Somali, Irak, Lübnan, Myanmar olmak üzere kriz bölgelerinde acil insani yardım yaptıklarını kaydetti.
Türkiye’nin, bölgesinde bir istikrar adası olarak yardımlarını Birleşmiş Milletler ve bütün uluslararası toplum adına yaptığını ifade eden Dr. Serdar Çam, Türkiye’nin geçen sene dünyanın 3. En fazla insani yardım yapan ülkesi ve milli gelire oranla en cömert ülkesi olduğuna dikkat çekti.
“SAMİMİYETLE YAPILAN YARDIMLAR MİLYON DOLARLARDAN DAHA ETKİLİ”
TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, son olarak Türkiye’nin gerek insani yardım gerekse kalkınma yardımlarında bulunurken samimiyeti esas alarak projeler gerçekleştirdiğini ve bu yüzden diğer teşkilatların milyon dolarlar harcayarak elde ettikleri etkiyi cüzi bütçelerle elde edebildiğinibelirtti. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam IFRC Genel Sekreteri Sy’nin TİKA’yı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasını tamamladı.
TİKA’nın Afrika’da gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi alan IFRC Genel Sekreteri Sy, Senegal’de doğduğu kent olanTivaouane’de TİKA tarafından anaokulu inşa edildiğini öğrenince, çocukların gelişimine yönelik böylesi önemli bir proje gerçekleştirdikleri için TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’a teşekkürlerini iletti.