Eğitim-Bir-Sen Besni İlçe Başkanı Halil Karakuş; kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 4-C’li personelin her yıl sonunda yaşadığı ilişik kesme korkusunu artık yaşamayacağını kaydetti.
Karakuş, Sendika Genel Merkez yöneticilerinin ikinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında ve KPDK’da ısrarla gündeme getirdiği iş güvencesine sahip olması ve her yıl sözleşme imzalanması uygulamasına son verilme talebinin fiilen ve hukuken hayata geçtiğini açıkladı. Karakuş, “2014 yılında imzalanan hizmet sözleşmeleri 31.12.2014 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bir başka ifadeyle 4-C’li personelin yılsonu ilişiği kesilmeyecektir. 6552 sayılı kanunla yapılan değişiklikle Konfederasyonumuzun 4-C’lilerin sürekli istihdamı talebini karşılamıştır. Bu çerçevede bu kanunla 657 sayılı kanunun 4-C maddesi kapsamında yapılan değişiklikle geçici personeli yaşlılık ve malüllük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilecektir.
Bu doğrultuda Bakanlar Kurulu karar taslağı Başbakanlığa sunulmuştur. 4-C’li personel 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere son kez sözleşme imzalayacak ve bu sözleşme yaşlılık ve malüllük aylığına hak kazanıncaya kadar istihdamlarına esas teşkil edecektir. Toplu sözleşme ve KPDK’da ısrarlı ve karalı duruşumuz 4-C’li personelin ilişiklerinin kesilmesine neden olan uygulamayı sona erdirmiş ve bir anlamda fiilen iş güvencesinin hayata geçirilmesini sağlamıştır. 4-C’li personelin izin haklarına ilişkin mağduriyetlerinin giderilmesine ve kadro taleplerine yönelik sendika genel merkezimizin özverili girişimleri sürmektedir. 4-C’li personelin hak ve taleplerine yönelik mücadelemiz devam edecektir” dedi.