ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi'nce kentte ilk kez düzenlenen halk koşusunda 12 kategoride yaklaşık bin 200 kişi ter döktü.

Tarihi Saat Kulesi'nin bulunduğu Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ilk kez düzenledikleri koşuya yoğun ilginin olduğunu belirtti.

Koşuya katılmak için çok sayıda kişinin belediyeye başvuruda bulunduğunu ifade eden Külcü, "Koşumuz hem kentimiz de hem de bölgemizde bir ilk. Bu koşuyu geleneksel hale getirmek ve daha da güçlendirmek için çalışacağız. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgiden çok memnun olduk. Bundan sonra bunu ulusal ve uluslararası düzeye de taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Hürriyet Meydanı'ndan başlangıcı verilen, 12 ayrı kategoride gerçekleştirilen koşuda, aralarında profesyonel sporcuların da yer aldığı yaklaşık bin 200 kişi Gazi Caddesi boyunca 3 kilometrelik parkuru en kısa sürede koşmak için ter döktü.

Koşuda birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın ile birlikte madalya verildi. Koşuya AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ile milletvekili adayları Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ahmet Sami Ceylan ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal da katıldı.