GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü organizasyonuyla hayvan hastalıkları semineri düzenlendi.

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı konuşmada, seminerin tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması faaliyetleri kapsamında düzenlendiğini, ana konunun insanlara en yakın hayvanlardan bulaşan hastalıklar olduğunu söyledi.

Birşen, insanlara en yakın hayvanlardan çeşitli hastalıklar bulaştığını belirterek, "Bunlar zoonotik hastalıklar olarak nitelendirilmektedir. Bunlar içerisinde brusella, deli dana, kist hidatik, tenyalar ve kuduz hastalığı gelmektedir. Bu hastalıklar vücutta bölgesel veya yaygın tutulum yapar. Ülkemizde en sık görülen hastalık ise kist hidatiktir. Bu hastalıkların sayısı artmakla kalmıyor, hastalık etki alanı genişliyor. Genişleyen bu alan sadece yöresel veya ülkesel değil, küresel bazda da bir tehdit olarak önemini koruyor" dedi.

Seminerde Gümüşhane Devlet Hastanesi iç haastalıkları uzmanı Yasin Öztürk, zoonoz, şarbon, brusella, KKKA, kuduz, tularemi ce coxıella burnetti, veteriner hekim Ömer Hamza Akkaya ise Gümüşhane7de zoonozlara genel bakış konularında sunum yaptı.

Seminere, il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık personeli ile öğrenciler katıldı.