Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenen sokak köpeklerine Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı. Zehirlenen sokak köpekleri, Belediye’nin Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alındı.
Büyükçekmece Türkoba Mahallesi’nde iki köpek vatandaşlar tarafından zehirlenmiş bir şekilde bulundu. Köpeklerin titrediğini ve zehirlendiğini fark eden vatandaşlar, durumu Büyükçekmece Belediyesi’ne bildirdi.
Vatandaşların ihbarı ile Büyükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler olay yerine gitti. Köpeklerin zehirlendiğini belirleyen ekipler iki sokak köpeğini Büyükçekmece Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon merkezine getirdi. Burada veteriner tarafından serum ve anestezi tedavisi uygulanan köpeklerin yaşam mücadelesi devam ediyor.
“İKİ KÖPEĞE DE ANESTEZİ VE SAKİNLEŞTİRİCİ VERDİK”
Köpeklerin sağlığı için gerekli tedaviyi yaptıklarını belirten Büyükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde çalışan Ufuk Sevingen, “Bize iki tane köpek zehirlenme vakası bildirildi. İlk gelen köpeğe erken müdahale de bulunduğumuz için atakları çok azaldı. İkinci gelen zehirlenmiş köpek bize biraz daha geç getirildi ve atakları çok fazla. Şu anda iki köpeğe de anestezi ve sakinleştirici verdik. Biz zehirlenme durumuyla ilgili elimizden geleni yaptık, gerisi onların vereceği mücadeleye bağlı. Bizim barınağa bağlı ekiplerimiz Büyükçekmece sınırları içerisinde sürekli gezmekteler” dedi.
“13 KÖPEK ZEHİRLENMİŞTİ”
Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Büyükçekmece buna benzer bir olay yaşanmıştı. Geçen yıl yaşanan olayda 13 köpeğin cesedine ulaşılmıştı.
SAHİPSİZ HAYVANLARA AYDA 200 TON YEMEK
Sokak hayvanlarına her gün yemek bırakan Büyükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri’ne bağlı ekipler, diğer ilçelerden buraya çok sayıda hayvan bırakıldığını ve bırakılan hayvanların sayısının bir ay içinde bine ulaştığını belirtti. Büyükçekmece Belediyesi Veteriner işlerine bağlı ekipler günde 7 ton, ayda yaklaşık 200 ton yiyeceği sokak hayvanları için belirli noktalara bırakıyor.