Yozgat’ın Sorgun İlçesinde ‘Yıl Sonu Bilim Şenliği’ düzenlendi.
Sorgun Belediye Sergi Salonunda düzenlenen şenliğe eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Şenlikte 2’si lise olmak üzere 33 okuldan toplam 160 projenin sergilendiği belirten Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş,“Günümüzde bilgi ve teknolojide açık bir yarışın acımasız bir biçimde sürdüğü ülkelerin bilgiye ulaşması konusunda pervasız bir rekabete giriştiği dönemleri yaşamaktayız. Amacımız okullarımızda üretilen proje ve ürünlerin tanıtılmasını sağlamak, kurumlar arasında proje çalışmalarını ve diğer teknoloji ve tasarım alanındaki çalışmalarda rekabet ortamı oluşturmaktadır. Bu sergi boyunca burada sergilenecek toplam 160 proje mevcuttur. Yer darlığı nedeniyle okullarımıza katlım kotası uygulamak zorunda kaldık. Yıl boyunca okullarımızda hazırlanan proje sayısı 400 olup 2015 yılında hazırlanan proje sayısı son 47 yılda hazırlanan projelere eşittir” dedi.
Yozgat ARGE birimden Ömer Rıza Zararsız ise, 56 okulun bilim fuarın düzenlediğini belirterek “Sorgun’umuzda da bilim fuarlarımız düzenlendi. Sorgun İlçemiz ve Milli Eğitim müdürlüğü bilim şenlikleri adı altında tüm okullarımızın bilim fuarlarını seçkin eserlerini bugün burada sergiledi ve büyük bir başarıyla çok güzel eserleri burada tüm halkımıza gösterme imkanı sağladılar. İlk yılımızda 3 sene önce bilim fuarları Yozgat’ta ve tüm Türkiye’de TUBİTAK’ın işbirliği başladı. İlk yılımızda 12 okulumuzda bilim fuarı vardı. İkinci yılımızda 16 okulumuzda bu sene ise tüm Türkiye’de yüksek bir oranla 2 bin okuldan yaklaşık 56’sı ilimize verilmiş durumda. İlimizde okullarımız 5 bin lira TUBİTAK’ın verdiği yardım ile bilim şenliklerini düzenliyorlar. Tüm ilçelerimizde bilim şenlikleri düzenlendi. Merkez ilçemizde de bilim fuarları düzenlendi. En uzak köylerimizde dahil bilim fuarları düzenlendi. Buradaki amacımız hem eserlerin, projelerin gösterilmesi, aynı zamanda çocukların kendine öz güvenlerinin kazanmalarını sağlamaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılar projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.