Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Ramazan pidesinin bu yıl fiyatının 1,70 lira olarak belirlendiğini söyledi.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç yaptığı açıklamada, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. Övüç ayrıca, Ramazan ayı dolayısıyla piyasada bir canlanmanın olduğunu sözlerine ekledi.
Ekmek fiyatları ile ilgili alınan kararları da açıklayan Övüç, Ramazan ayında ekmek fiyatlarına zam yapılmayacağını söyledi. Övüç, “Birliğimizin 27.10.2014 tarihinde alınan karar ile ekmek fiyatları, 250 gram ekmek 0,85 TL, 250 gram pide ekmek 0,85 TL ve 500 gram Ramazan pidesi 1,70 TL belirlenmiş olup halen ilimizde bu tarife geçerlidir. Özel istek üzerine yapılacak üçüncü yumurtalı vb. gibi ekmek ve ekmek çeşitlerinde bu fiyatlar geçerli değil” ifadelerini kullandı.
Övüç konuşmasının devamında, “Ramazan ayını bir fırsat ayı olarak değil rahmet ayı olarak görüyor ve şehrimizdeki dar gelirli ve yoksul yurttaşlarımızın durumunu dikkate alarak Ramazan ayını ekmek fiyatlarında bir değişiklik yapmadan geçirmeyi hedefliyoruz. Ekmek zengin ve yoksul ayırt etmeden günde üç kez soframıza konuk oluyor. Kokusu, bereketi ve tadıyla bütün dinlerde kutsal nimet sayılan bu mübarek yiyecek, ülkemizde ne yazık ki aşırı bir israfla karşı karşıyadır. Bu açıdan bilinçli tüketimle israfı önlemeliyiz” şeklinde konuştu.