Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçe Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda “obezite, kanser ve diyabet” konulu konferans verildi.
Cezaevinin çok amaçlı salonunda kurumun kapalı bölümünde barındırılan hükümlü ve tutukluları kapsayan Bolvadin Toplum Sağlığı Merkezi personeli Eğitim Hemşiresi Ayşegül Demiralay obezite, kanser ve diyabet konulu konferans gerçekleştirildi. Konferans öncesi Demiralay, salon girişine kurulan stantta programa katılanların tansiyonunu ölçerek, eğitici broşürler dağıttı. Konferans konuları olan obezite ve diyabeti anlatan sunumların yanı sıra, sigaranın sağlığa olan etkileri ve zararları hakkında katılımcılara slayt gösterimi yapıldı. Programın sonunda akciğer kanseri ile alakalı sigaranın insan hayatındaki etkisini konu edinen slaytın gerçek hayattan örneklerle desteklenmesi ise izleyici hükümlü ve tutukluları duygulandırdı. Demiralay, konferans ardından yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:
“Ceza infaz kurumunun hükümlü ve tutuklu insanların arkadaşlarıyla ve çevrelerinde yaşayan, çalışan ya da okuyan diğer insanlarla buluşturan sosyal bir ortam oluştuğuna şahit olduk.”