Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Toplumsal Duyarlılık Projesi” çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi 18 Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde 335 kursiyere Açıköğretim kursu veriliyor. Mithatpaşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi’ni ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kursiyerlere başarılar diledi.
Şehitkamil ilçesinde hayata geçirdiği Etüt Eğitim Merkezleriyle vatandaşlara eğitim alanında destek veren Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ile ortaklaşa başlattığı ‘2014-2015 Açık Öğretim Kursları’ ile Açıköğretim öğrencilerini diploma sahibi yapmak için çalışma başlattı. Şehitkamil Belediyesine bağlı 18 Sosyal Tesiste düzenlenen Açıköğretim kurslarına, Fen edebiyat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Arkeoloji Bölümlerinden 200 gönüllü öğrenci tarafından, 169 ilkokul, 164 Lise ve 2 Üniversite öğrencisi olmak üzere 335 kursiyere eğitim veriyor.
Mithatpaşa Sosyal Tesisi Etüt Merkezinde eğitim gören Açıköğretim Kursu öğrencileri, proje kapsamında gelen üniversite öğrencileri tarafından, sıkıntı yaşadıkları konularda ders alıyorlar. Diploma sahibi olmak için kendilerine ders veren üniversite öğrencilerini dikkatle dinleyen kursiyerler, bilmedikleri soruları da hocalarına sorarak, bilgi sahibi oluyorlar.
Mithatpaşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi’ni ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kursiyerlerle yakından ilgilendi. Kursiyerlerle karşılıklı sohbet etme imkanı bulan Başkan Fadıloğlu, okumanın yaşının olmadığını belirterek, kursiyerlere başarılar diledi.
Eğitime her zaman destek vermeye gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Rıdvan Fadıoğlu, “18 Aile Merkezimizde verilen eğitimlerin bugün ziyaretinde bulunuyoruz. Özellikle ilkokulu bırakmış olan kardeşlerimizin Açıköğretimden ilköğretimlerini tamamlaması, bunun yanı sıra Liseyle ilgili yarım kalan kardeşlerimizin Lise eğitimlerini tamamlaması adına sosyal tesislerimizde bulunan aile merkezlerimizde kurs düzenleniyor. Tabi burada her zaman olduğu gibi biz bir başımıza değil, STK’lar ile birlikte yapıyoruz, üniversitelerle birlikte yapıyoruz. Buradan Gaziantep Üniversitesi Rektörü’nün şahsında, emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Her yıl yapmış olduğumuz ‘Toplumsal Duyarlılık Projesi’ çerçevesinde yine Gaziantep Üniversitesi ile yapmış olduğumuz çalışmayla yaklaşık 350’ye yakın hanım kardeşlerimiz bu merkezlerimizde eğitim alıyorlar. Tabi böylesine bir hizmet bizim için çok önemli. Gönül ister ki bu hizmete gerek kalmasın, herkes normal şartlarda eğitimlerini tamamlasın ama geriden kalan bir eksiklik varsa bu tamamlamaktı. Belediye olarak bu bizim boynumuzun borcu. Buradan tüm eğitim alan hanım kardeşlerime eğitim dönemlerinde başarılar diliyorum. Geçtiğimiz yıllarda kursumuzdan eğitim alan iki hanım kardeşimiz Konya Selçuk Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünü kazanmışlar. Onları yürekten tebrik ediyorum. Bizim amacımız bu sayının giderek artmasıdır. Bütün hanım kardeşlerimizi inşallah üniversite mezunu olarak görmek istiyoruz” dedi.
Mithatpaşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde düzenlenen Açıköğretim kursuna gelen Meryem Yılmaz, “Bugün buraya gelirken, yaşım geçmiş diye gelmekte kararsız kalmıştım. Arkadaşım okumanın yaşı yoktur diye beni tekrar ikna etti ve buraya getirdi. Gerçekten okumanın yaşı yoktur. Gençler olsun, büyük insanlar olsun herkesi okumaya teşvik ediyorum. Şuanda üniversiteye hazırlık olarak buraya geldim. Liseyi 15 yıl önce bitirdim. Eğitim bilgilerimi tekrarlayıp üniversiteye hazırlanmak istiyorum. Bunun içinde özellikle Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde belki okuyup, diploma sahibi olacağım” şeklinde konuştu.