AK Parti Akçakoca Kadın Kollarınca düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma ve kaynaşma etkinliği Akçakoca Sky Tower Otel’de gerçekleştirildi.
Düzenlenen etkinliğe, Ak Parti Akçakoca ilçe Başkanı Dergah Akça, Ak Parti’nin Milletvekili aday adayları ve Kadın Kolları üyeleri katıldı.
Programda bir konuşma yapan AK Parti Akçakoca Kadın Kolları Başkanı Meral Çalışkan, "Bugün Kahraman Türk Askerinin Çanakkale’de verdiği unutulmaz Bağımsızlık zaferinin 100. Yıl dönümünü Kutluyoruz. Çanakkale Savaşında kadının rolü çok büyüktür. Türk kadınlarının Çanakkale savaşında sadece cephe gerisinde değil, siperlerde de Mehmetçik ile omuz omuza düşmanı vatandan atmaya uğraşmışlardır.
Erkek kılığındaki Türk kadınlarımız cephede çatışmalara katılıp, askerimize mermi ve erzak taşıyarak zafere katkıda bulunmuşlardır. Ben bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimize Allahtan rahmet , gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum" diye konuştu.
AK Parti Akçakoca ilçe başkanı Dergah Akça ise konuşmasının başında şehitleri rahmetle ve minnetle andığını dile getirdi. AK Parti’nin dava bilincini vatandaşlara kadınlar sayesinde anlattıklarını dile getiren Akça, "Kadınlarımız sayesinde girmediğimiz ev çalmadığımız kapı kalmadı. Kadınlarımızla birlikte kapı kapı gezerek evlerde vatandaşlarımızla buluştuk. Kadınlarımızın emeğini asla göz ardı edemeyiz" diye konuştu. Programda konuşmaların ardından Çanakkale şehitleri için Kur’an- Kerim Okundu ve dualar edildi.
Programda Akçakoca ilçe Müftüsü Mehmet Taşçı ise Çanakkale ruhunu anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Programda son olarak Murat Bakırkaya ve Aşiyan Türk Tasavvuf Musikisi İlahi gurubu Çanakkale’yi ve Milli Mücadeleyi anlatan ilahiler seslendirdiler.