Malatya’da, etkili olan sağanak yağış ve kar nedeniyle birçok bölgede hayat durma noktasına geldi.
Malatya’nın Arapgir, Darende, Pötürge ve birçok ilçesinde kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Bazı köylerde elektrikler kesildi. Okulların tatil edildiği ilçelerde, mahsur kalan vatandaşlar olduğu öğrenildi. Belediye ve Karayolu işçileri, 24 saat boyunca aralıksız yolları açmaya çalışırken, Sivas-Malatya yolu iki metreyi bulan kar yüzünden trafiğe kapandı. Yolcu otobüsleri, Kahramanmaraş yolundan Malatya’ya giriş yaptı. AFAD ekipleri yolda kalan insanları kurtarmak için seferber oldu.
BİR YANDAN KAR DİĞER YANDAN YAĞMUR
Şehir merkezinde sağanak yağış etkili oldu. Yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Alt geçitler suyla dolarken, bazı iş yerlerinde kısmi su baskınları oluştu. Fırtınada oluşan hasarların ardından yağan yağmur yerini soğuk havaya bıraktı.
ELEKTRİK KESİLEN BÖLGELERE ULAŞILAMIYOR
Fırat Elektrik bir basın açıklaması yaparak, bazı bölgelere elektrik verilemediğini bildirdi. Yetkililerin yaptığı yazılı açıklamada, bölge genelinde iki gün devam eden şiddetli rüzgara dayalı olumsuz hava şartları nedeniyle dağıtım şebekesinde ciddi hasarlar meydana geldiği belirtilerek şöyle denildi: "Şirket bünyesinde oluşturulan kriz merkezi ile gelişmeler anlık olarak takip edilmekte olup, tüm ekiplerimiz arızaların giderilmesi için seferber edilmiştir. Ancak, an itibariyle hasarın meydana geldiği bazı bölgelere hâla ulaşım sağlanamamaktadır. Bu nedenle Malatya’nın Pütürge ilçe merkezi ile bağlı mahallelere, Bingöl’ün Kiğı, Yedisu ve Adaklı ilçe merkezleri, Servi beldesi ile bağlı köylere, Tunceli ilinde Pertek, Nazimiye, Ovacık, Hozat, Çemişgezek ilçe merkezleri ve bağlı köylere elektrik verilememektedir. Ulaşım sağlanan bölgelerde onarım çalışmaları hızla yürütülmekte olup, kesinti olan bölgelere mümkün olan kısa sürede elektrik verilecektir."