İstanbul’da Çağlayan Adliye Binasında teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Malatya’da Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.
Malatya İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen programda Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in de katıldığı cenaze namazı öncesi konuşan Malatya İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Karaduman, “Bunların dini, mezhebi, ideolojisi olmaz. Bunlar kandırılmış, satılmış, zavallı varlıklardır. Bu kardeşimiz neden ve niçin şehit edildi? Bunlar dün de vardı, bu gün de var yarın da olacaklar. Yakın geçmişimizde Orgeneral Eşref Bitlis, Hamit Fendoğlu, neden şehit edildi iseler kardeşimiz Mehmet Selim Kiraz da aynı nedenler ve aynı kişiler tarafında şehit edildi. Bu mücahit kardeşimize tetik çekenler, içimizde devşirilmiş eli kanlı maşalardır. Maşayı kim tutarsa onun adına çalışırlar. Bunların dini, mezhebi, ideolojisi olmaz. Bunlar kandırılmış, satılmış, zavallı varlıklardır. Asıl katiler bu maşaları tutan ellerdir. Bunlar tapınak şövalyelerinin günümüzdeki versiyonlarıdır. Bunlar gözlerini bu vatana dikmişler nasıl bunların elinde Anadolu’yu alabiliriz diyerek saldırıyorlar. Bunlar bu vatanın kimlerin olduğunu bilmiyorlar. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, sakin olalım metanetli olalım ayrılık gayriliğe müsaade etmeyelim. Bu millet ve bu vatan şehitlerin kanı üzerine yürümüştür ve gerekirse yürüyecektir” diye konuştu.
Daha sonra Malatya İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç tarafından Şehit Savcı için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası ise dualar edildi.