Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şubesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile biraraya geldi.
Toplantıya Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
MMO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, "Makine Mühendisleri Odası Kayseri şubesi olarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir araya gelmeyi arzuladık. Bu vesileyle hayatını kamerası ve kalemiyle kazanan, kamuoyunun haberdar edilmesi, bilgilendirilmesi ve kültürünün geliştirilmesi adına, iş hayatında zaman menfurundan bağımsız, yıl 12 ay, gün 24 saat, her türlü olumsuzluklarda çalışan, yaşadıkları tüm problemlere kulak tıkanan, basın çalışanlarının gününü kutluyorum" dedi.
Her meslek grubunda olduğu gibi basın çalışanlarının da mesleki olarak bir takım problemlerinin olduğunu belirten Fener "Basın çalışanlarının, sosyo-ekonomik başta olmak üzere tüm problemlerinin de çözüme kavuşması ve yasal düzenlemelerle güvence altına alınması gerekmektedir. Yazılı ve görsel basının güçlendirilmesi ve desteklenmesi, imkanlarının arttırılması, problemlerinin çözülmesi sadece basın çalışanları için değil, kamu ve ülkemiz için toplum iç huzuru ve güveni noktasında, doğru ve tarafsız haber alma adına, son derece önemlidir" şeklinde konuştu.
Fener konuşmasına şu şekilde sürdürdü:
"Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi olarak, mesleki faaliyetlerimiz yanında kamusal hizmet noktasında birçok çalışmalarımız olmaktadır. Oda olarak gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların kamuoyunun bilgilendirilmesi ve duyurulması noktasında Kayseri basın çalışanları her zaman yanımızda olmuştur. Sergilemiş olduğunuz bu duyarlılıktan dolayı temsil ettiğim kurum ve halkımız adına tüm basın çalışanlarına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum’’
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, "Geçen Cumartesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüydü ve biz cemiyet olarak meslektaşlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da içinde bulunduğu bir dizi etkinlikler düzenledik ve bu etkinliklerde olumlu gelişmeler aldık" dedi. Kösedağ, "Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Başkanı ve yönetim kurulunun da bizi bugün bu programlar çerçevesinde ağırlaması son derece nazik bir davranış ve ben son derece mutluyum’’ ifadesinde bulunarak, "Camiam adına başkana teşekkür ederim umarım önümüzdeki süreçlerde basın sorunlarının daha aza indirileceği çalışmalar olur ve biz bu tür toplantılara sorunlarımızdan ziyade sorunlarımızın bertaraf edildiği durumları konuşuyor oluruz. Başkana ve yönetim kuruluna tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.