Türkiye’nin en büyük tiyatro festivallerinden biri olan ve bu yıl 3. kez düzenlenecek olan Nejat Uygur Tiyatro Festivali’nin programı açıklandı.
Her yıl olduğu gibi yine Emsad Derneği’nin Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği ve tümü ücretsiz olacak gösterimlerin tam programı açıklandı. Festival, 7-14 Mart 2015 tarihlerinde halka ücretsiz gerçekleştirilecek. Elazığ Müzik ve Sanat Derneği 3. Nejat Uygur Tiyatro Festival Basın Danışmanı İlhan Kılıç festival programı hakkında bilgi verdi. Kılıç, “İsmi Elazığ sınırlarını açmış olan Nejat Uygur Tiyatro Festivali artık her geçen gün daha fazla kitlelere ulaşma başarısı göstermiştir. Başta Emsad Derneği Başkanı M. Savaş Bal ve 2. Başkanı Zülfü Bal olmak üzere Elazığ’ın yurtiçi ve yurt dışında tanıtılması için elinden gelen tüm cabayı göstermiş olup unutulmaya yüz tutan tiyatro sevgisini Türkiye ve Elazığ’da tekrar hayat vermişlerdir” dedi.
18 dalda Nejat Uygur sanat ödüllerinin dağıtılacağını söyleyen Kılıç, ödüllerin, en iyi tiyatro oyunu, en iyi yönetmen, en iyi kostüm, müzik ve ışıkta en iyi teknik ekip, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yapımcı kadın oyuncu, drama dalında en iyi erkek oyuncu, drama dalınde en iyi yardımcı erkek oyuncu, drama dalında en iyi kadın oyuncu, drama dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu, komedi dalında en iyi erkek oyuncu, komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu, komedi dalında en iyi kadın oyuncu, komedi dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu, Nejat Uygur özel ödülü ve juri özel ödülü olduğunu kaydetti.
Katılımcılar hakkında da bilgi veren Kılıç, Marmara bölgesini temsilen Çanakkale güzel sanatlar oyuncuları, Ege bölgesini temsilen Kütahya karavan sanat tiyatrosu, Karadeniz bölgesini temsilen Amasya iris sanat tiyatrosu, Akdeniz bölgesini temsilen Adana büyükşehir belediye tiyatrosu, Güneydoğu Anadolu bölgesini temsilen Siirt hayaller tiyatrosu, İçanadolu bölgesini temsilen Sivas aykırı oyuncular tiyatro topluluğu, Doğu Anadolu bölgesini temsilen Muş şehir tiyatrosu, Elazığ Emsad tiyatro kulübü, Elazığ çırai osmanlı tiyatro atölyesi, Elazığ komedi 23 tiyatro ve Malatya hop dedik tiyatro grubu’nun katılacağını söyledi.