Bilecik İl Müftülüğü tarafından “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Kur’an kursları yararına tertip edilen kermes, düzenlenen törenle açıldı.
Kur’an kursları yararına tertip edilen kermes açılışına Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, POMEM Müdürü Sadettin Aksoy, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Neslihan Ural, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Necati Akkuş “Kutlu Doğum Haftası”nın önemine değinerek, “Bir Kutlu Doğum heyecanını daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kutlu Doğum Haftası süresince Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği tema olan Peygamber, Vahdet ve Tevhid konularının işlenecek. Dolayısıyla Kutlu Doğum Haftası Peygamber efendimizin ve Kur’an’ın etrafında yeniden buluşmamızı sağlaması açısından çok önemli. Bu kermeslerde bizleri bir araya getiren, bizleri kaynaştıran, buluşturan özel hizmetler. Emeği geçen tüm Kur’an kursu öğreticilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Allah’tan hayırlara vesile olmasını, bizi birbirimiz ile buluşturmasını, sevgiye, saygıya ve muhabbete vesile olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından tören, protokol üyelerinin açılışı gerçekleştirip kesmesi gezmesi ile son buldu.