Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Köksal, fast food yemek kültürünün hayatımıza girmesiyle birlikte geniş göbek çevresi ve geniş basenler de hayatımızın bir parçası olarak yerini aldığını söyledi. Op. Dr. Mehmet Köksal, “Ne kadar uğraşırsak uğraşalım bazen vücudumuzun bazı bölgelerinde kurtulamadığımız ve bizi mutsuz eden kilo fazlalıkları bulunuyor. Kurtulamadığınız fazlalık kilolardan bıktıysanız, estetik cerrahi uzmanları size yardımcı olabilirler” dedi.
Op.Dr.Mehmet Köksal, mutsuz eden kilo fazlalıklarından kurtulma noktasında dünyadaki son gelişmeleri şöyle değerlendirdi; “Vücudumuzda rejimle ve egzersizle veremediğimiz fazlalık kilolarımızdan kurtulmak için Estetik Cerrahi’nin sizlere sunmuş olduğu farklı yöntemler mevcut. Bunlardan en çok bilineni liposuction dediğimiz yağ alma yöntemidir. Yıllardır tüm dünyada güvenle uygulanan bu yöntem sayesinde kilolarınızdan 1 saatte kurtulabilmeniz mümkün.
Liposuction yönteminde fazlalık yağ birikimi olan bölgelere 2-3mm kalınlığındaki kanüllerle girilerek bu bölgedeki yağlar vücuttan uzaklaştırılmaktadır. Liposuction sonrası o bölgelerdeki yağ hücreleri uzaklaştırıldığı için daha sonra kilo alma gibi bir durum olduğunda aldığınız kilonun vücutta daha düzenli bir şekilde dağıldığı ve sadece belirli bölgelerde toplanma olmadığı gözlenmektedir. Böylelikle eskisine oranla çok daha düzgün bir vücuda kavuşmuş oluyorsunuz.
Liposuction ameliyatları vücudun hemen hemen her bölgesine uygulanabilmekle beraber en çok talep; karın, bel ve basen bölgelerine olmakta. Sadece tek bir bölgeye yönelik sınırlı yapılacak operasyonlar lokal anestezi altında yani sadece o bölgenin uyuşturulmasıyla yapılabilmekte ve hastalarımız aynı gün içerisinde evlerine dönebilmekteler. Daha geniş ve birden fazla sayıda bölgeye yağ alma işlemi yapılacaksa bu sefer genel anestezi altında işlem gerçekleştiriliyor ve bir-iki saat içerisinde işlem tamamlanıyor.
Ameliyat sonrasında vücutta herhangi bir kesi yada dikiş izi kalmıyor. O kadar küçük giriş noktalarından işlem yapılıyor ki iyileştikten sonra siz bile nereden yapıldığını unutuyorsunuz. Ameliyattan sonra verdiğimiz vücut şeklinin korunması için özel bir korse veriyoruz ve hastalarımızın bu korseyi bir ay boyunca giymelerini istiyoruz.
Liposuction ameliyatları, günümüzde dünyada, özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde en sık yapılan Estetik Cerrahi müdehalelerinin başında geliyor. Tüm dünyada güvenle uygulanan bu yöntemi mutlaka işinde uzman olan ve deneyimli bir Plastik Cerrahi Uzmanının yapması lazım. Uzman kişiler tarafından hasta güvenliği gözetilerek yapıldığı takdirde hasta memnuniyetinin çok yüksek olduğu bir uygulamadır. Son yıllarda popülerlik kazanan diğer bir yöntem ise lazer liposuction yöntemidir. Bu işlemde özel bir lazer cihazı kullanılmaktadır. Lazer liposuction yönteminin iki önemli işlevi vardır. Birincisi; Kilo fazlası olan bu bölgelere yönelik lazer uygulaması sayesinde yağ hücreleri parçalanmakta ve yağ depolama işlevlerini kaybetmektedirler. Diğer önemli işlevi ise cildin altından verilen lazer ışını sayesinde ciltte sıkılaşma ve toparlanma sağlamasıdır. Böylelikle kilo kaybı sonrasında görülen cilt sarkması gibi bir problem bu yöntem sayesinde sıkıntı olmaktan çıkmıştır. İleri teknoloji ürünü olan bu cihaz, uzman ve deneyimli ellerde uygulandığında son derece güvenlidir.
Lazer liposuction yöntemini; özellikle cildin kalitesi kötü olduğu için klasik liposuction uygulayamadığımız hastalarda güvenle kullanabilmekteyiz. Uzun vadede hastalarımızın cildinde toparlanma ve sıkılaşma etkisi sayesinde birçok hastamız bu yöntemden çok memnun kalmışlardır. Bacakların iç ve dış bölgeleri, diz çevresi, basen bölgesi, karın, bel, sırt bölgeleri, boyun bölgesi, kollarda sarkma gibi durumlar lazer liposuction yöntemini başarıyla kullandığımız durumlardır.
Lazer liposuction yöntemi ortalama 1-2 saat sürmektedir. Ameliyat sonrası bir haftalık bir dinlenme dönemi sonrasında günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Bu yöntemin size uygun olup olmadığı konusunda doktorunuz sizi muayene ettikten sonra bilgi verecektir.”