Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy yurt dışında katıldığı bir toplantıda Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Hükümet yetkilileriyle toplantı yaptı. Atasoy ve yetkililer Türkiye Cumhuriyeti ile Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkileri değerlendirdi.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy yurt dışında yapılan uluslararası bir toplantıda Güney Asya da bir ada ülkesi olan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti
Bakanlarıyla bir araya gelerek Türkiye Cumhuriyeti ile Sri Lanka Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkileri değerlendirdi. Nezaket Emine Atasoy, Sri Lanka Cumhuriyeti Balıkcılık ve Su işlerinden Sorumlu Bakanı Hon.Dilip Wedaarachchi; Sri Lanka Cumhuriyeti Ulusal Entegrasyon ve Uzlaşma Bakna A.H.M.Fowzie, Sri Lanka Cumhuriyeti Mesleki Eğitim Bakanı Palitha Ranga Bandara ve son olarak Sri Lanka Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Rıshad Bathıudeen ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı.
Sri Lanka Hükümet yetkilileri Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu yetkililerini ve üyelerini Sri Lanka Cumhuriyetine çeşitli sektörlerde yatırım yapmaya davet ettiler. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Sri Lanka Cumhuriyeti Hükümet üyeleriyle Bakanlarıyla yapmış olduğu toplantılarda "Türkiye iş dünyası olarak Sri Lanka Cumhuriyetinin kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.
Yapılan toplantılarda Nezaket Emine Atasoy Türkiye Cumhuriyeti ile Sri Lanka Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla Sri Lanka Cumhuriyeti Hükümetinin davetlisi olarak önümüzdeki mayıs ayında Sri Lanka Cumhuriyetine bir resmi ziyaret gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.