Son yılların en soğuk günleri yaşanan Aydın’da kar ve sel pazara vurdu. Dağları beyaza bürünen, ovası sular altında kalan Aydın’da sebze ve meyve fiyatları tavan yaptı.
Aralık ayı ve Ocak ayında yağan yağmurlar nedeniyle sular altında kalan Aydın Ovasında sular çekilmeden yüksek kesimlere kar yağmasıyla pazarda sebze ve meyve fiyatları ikiye katladı. Bir çok sebze ve meyve dalında soğuk kurbanı olurken, ovadaki sebzelerde sel suları nedeniyle pazara çıkmadan tarlada kaldı. Hal böyle olunca pazardaki sebze ve meyve fiyatları hiç olmadığı kadar yükseldi.
Aydın’ın en büyük semt pazarı olan Salı Pazarında esnaflık yapan Yılmaz Aslan, fiyatların hava koşullarına göre yükseldiğini belirtti. Fiyatların yüksek olmasının kendilerinin de işine gelmediğini kaydeden pazarcı Aslan, “Biz bir çok ürünü kendimiz yetiştiriyoruz. Son bir haftadır etkili olan soğuklar nedeniyle ürün soğuk vuruğu oldu. Bizim yaşadığımız sorunu tüm üretici yaşadığı için ürünün alış fiyatları zaten yüksek. Fiyatların düşük olması vatandaş kadar bizim içinde iyi oluyor. Fiyatlar düşük iken günde 4 kasa domates satarken, fiyatlar tavan yapınca bu rakam yarı yarıya düşüyor” dedi.
Sebze ve meyve fiyatları hakkında da bilgi veren pazarcı esnafı Yılmaz Aslan, “Geçtiğimiz hafta 1.5 liradan satılan domates bu hafta 3 liradan satılıyor. Marul 1 lira iken, 2 lira, karnabahar 2 lira iken 4 lira, 1 lira olan mandalina 2 lira, 3 lira olan ayva 5 lira, 2 lira olan salatalık 4 lira, 3 lira olan biber 5 lira oldu” şeklinde konuştu.