Mersin’in Mut ilçesinde "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında kurs gören 7’si kadın toplam 50 çobana sertifikaları verildi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü’nün işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında eğitim alan kursiyerlere Mut Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü konferans salonunda törenle sertifikaları dağıtıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Levent Abaş yaptığı konuşmada, “Proje kapsamında, atıl işgücü niteliğinde hedef grup deneyimli ve sertifikalı işgücüne dönüştürülecek ve dolaysıyla hem istihdam hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca Bakanlığımızca 350 baş anaç olmak kaydıyla 500 küçükbaş hayvan varlığı olan işletmelere sürü yönetimi elemanı çalıştırdığı takdirde 5 bin TL destekleme verilecek" dedi.
Konuşmaların ardından üzerine çoban kepeneği giyen Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve protokol tarafından 50 kursiyere sertifikaları verdi.
Çoban Ali Gün ise kavalını çalarak törene renk kattı.