Kayıp çocuklar sorununu notalara aktaran Kent Şarkıları’nın çocuk işçileri konu aldığı yeni parçası ‘Bir Gökyüzü Çiz’i, usta yorumcu İlkay Akkaya seslendirdi, klibinde 400’e yakın çocuk rol aldı.
İnternet üzerinden yayımladıkları şarkılarıyla kurulduğu 2011 yılından bu yana dikkatleri üzerine çeken Kent Şarkıları Grubu, duyarlı bir çalışmaya imza attı. 2013 yılında kaçırılan ve kaybedilen çocuklar için bir çalışma yapan Kent Şarkıları, son çalışmalarında küçük yaşta çalışmak zorunda kalan veya zorla çalıştırılan çocukların varlığına dikkat çekerek ‘Bir Gökyüzü Çiz’ adında bir single yayımladı.
TİCARİ BİR AMAÇ GÖZETMİYOR
Sözleri ve müziği Erkan Güneş’e ait olan şarkıyı, usta yorumcu İlkay Akkaya seslendirdi. Şarkının ticari bir amaç gözetmeksizin yalnızca dijital ağlarda yayınlandığını açıklayan Kent Şarkıları üyesi Güneş, single ile çocuk işçiliği sorunun geçmişten günümüze taşınarak gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun dünyanın her yerinde değişik biçimlerde varlığını sürdürdüğü gerçeğine eğildiklerini söyledi.
“ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİK”
Şarkının klip yönetmenliğini de üstlenen Güneş "Bu şarkı ile çocuk üzerinde fiziksel, ruhsal, toplumsal ve ahlaki açıdan olumsuz etkiler bırakan çocuk işçiliği konusuna dikkat çekmek istedik. Yoksulluk ve yoksulluktan kaynaklanan tali nedenlere dayanan bu soruna karşı farkındalık oluşturmak istedik. Çocukların yeri ağır iş makinelerinin yanı değil, okullar, sokaklar, parklar olmalı" dedi.