Ardahan’ın Çıldır ilçesi yakınlarında yer alan ve 124 bin metrekare alana sahip Çıldır Gölü, bugünlerde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya başladı.
Yerli turistler, yüzeyi tamamen donmuş Çıldır gölünü görmek için adeta bölgeye akın etti. Gördükleri eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf ve görüntü çeken yerli turistler, saatlerce bölgeden ayrılmadı.
Turistik amaçlı geldiğini söyleyen Alaattin Baboğlu, "Turistik amaçlı geldik buraya ve umduğumuzdan çok daha muhteşem yerler gördük. O yüzden çık mutluyuz, böyle imkanlara Türkiye toprakları içerisinde sahip olmamız çok güzel. Bunun çoğunlukla bilincinde değiliz, fakat bugün buraya gelmekle onu yeniden bir kere daha görmüş olduk ve harika yerler" dedi.
Ebru Şinik ise, bu güzellikleri görmek için İsviçre’ye kadar gittiklerini söyleyerek, ’’Bu güzellikleri görmek için İsviçre’lere kadar gidiyorduk bundan önceki senelerde. Bu sene de ’hadi bir Ardahan yapalım’ dedik ve iyi ki de böyle karar vermişiz. İnanamadık gerçekten, ülkemiz çok güzel. Her köşesini gezmek lazım ondan sonra yurt dışı’’ şeklinde konuştu.