7 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde AK Parti İl Başkanlığı’nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri temayül yoklamasında oylarını kullandı. Temsilciler oylarını kullanırken, AK Parti Kayseri milletvekili aday adayları da parti binasının önünde seçim çalışmalarını sürdürdü.
7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan 87 kişi, sivil toplum kuruluşları tarafından oylandı. Sabah saatlerinden itibaren parti binasına kurulan sandıklara oy kullanmaya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, parti binası önünde milletvekili aday adayları karşıladı. Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayları, oy kullanmaya gelen temsilcilere broşürlerini verdi. Hem sivil toplum kuruluşu temsilcisi hem de milletvekili aday adayı olan Vedat Sağlam ise, sandık başında bekleyen görevlilerin engeline takıldı.
Temayülü değerlendiren Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, "Allah hayırlı mübarek etsin. Adaylarımızın hepsini de tanıyoruz. İnşallah vatanımız ve Kayserimiz için hayırlı olur. Yolları açık olsun. Bizde Kayseri’de yaşıyoruz ve aday adayları ile beraber çalışıyoruz. Bu konuda fikrimizin alınması ve bizlerin düşünülmesi hoşumuza gitti. Bizde kendi değerlendirmemizi yapacağız" dedi.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, "Demokrasi açısından çok önemli olduğu kanaatindeyiz. Çok olumlu olarak değerlendiriyorum çünkü sadece parti kademelerinde değil, sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınmak sureti ile adayların belirleniyor olması demokrasinin tabana yayılması bakımından önemlidir diye düşünüyorum. AK Parti’nin yapmış olduğu bu uygulama gerçekten seçilecek olan arkadaşlarımızın tabanında görüşünü almak sureti ile kimlerin seçileceğine karar verilecek olması alınan kararların tabanında sesi dinlenmek sureti ile demokrasinin gelişmesi bakımından çok önemlidir" ifadelerini kullandı.