Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, siyasi partilerin Aydın’ın batısı olarak nitelendirilen Söke ve Kuşadası ilçelerini dikkate almasını istedi.
Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya’nın düzenlediği toplantıda Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ve MHP İlçe Başkanı Bülent Demirbaş bulundu. Toplantıda Ticaret odası meclis üyelerinin yanı sıra siyasi partilerin bazı yöneticileri de bulundu.
Toplantının amacının Seçimlerde Aydın’ın batı bölgesinden Milletvekili nasıl çıkarabiliriz konusunu masaya yatırmak diyen Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya; “Söke-Kuşadası ve Didim’i de içine alan batı bölgesinden bir adayın çıkması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kapısını çalabileceğimiz bir milletvekilimizin olmasını istiyoruz. Söke’nin tamamlanmayı bekleyen yada başlamayı bekleyen fakülte, OSB, tren garı projesi ve öğrenci yurdu gibi yatırımları var. Sadece iktidardan değil muhalefetten de olsa milletvekili ihtiyacımız ortada. Siyasi partiler Aydın’ın batısını dikkate almalı” dedi.
Söke’den şu ana kadar milletvekili aday adaylığı anlamında resmi başvurunun olmadığını belirten CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz; “Uzun yıllardır Aydın’ın batı bölgesinden milletvekilinin olmayışı, Ankara’da temsil edilmeyişi sıkıntı yaratıyor. Bugün yapılacak iş partiler yada genel merkezleri sıralama konusunda sıkıştırmak olur. Ben partim adına bir şey diyemiyorum, CHP olarak ön seçim yapacağız” dedi.
“BÖLGECİLİK YAPAMAYIZ”
20 Şubat tarihinin Ak Parti’de aday adaylarının belirlenmesinde son tarih olduğunu, partilerinin adaylarını temayül yoklamasıyla belirleyeceğini belirten İlçe Başkanı Fatih Gürer, Söke’den şu ana kadar resmi başvuru olmasa da görüşme yapılan 5 aday adayının söz konusu olduğunu ifade etti. Ak Parti’de Genel merkezin yaptığı anketlerinde aday belirlenmesinde etkili olduğunu belirten Fatih Gürer; “Biz ilçe başkanı yada parti olarak bölge ayıramayız. Nazilli yada Söke’den çıkacak adaylar arasında ayrımcılık yapamayız. Biz bölgecilik yaparsak, karşı tarafta bölgecilik yapar. Adayların belli olması yada kesinleşmesi önemli. Söke Ak Parti ilçe teşkilatı 5’de olsa, 8’de olsa Sökeli adayın arkasında durur. Ama önemli olan Aydın’ın tüm bölgeleri Söke veya batı bölgesinden çıkacak adayın gücünü görmeli” dedi.
2. SIRA İÇİN İNADIMIZ VAR”
Son bir aydır yaptıkları çalışmalar ve genel merkezleri ile görüşmelerde Sökeli adaya ikinci sıranın verilebilmesi için adeta genel merkezle inatlaştıklarını söyleyen MHP İlçe Başkanı Bülent Demirbaş; bu tutumda kararlı olduklarını söyledi. Bülent Demirbaş; “Söke’den milletvekili çıkarmak için çaba gösteriyoruz. Gerekirse genel merkezimize gideceğiz. Adaylık konusunda MHP’nin kapısı herkese açık” dedi. Demirbaş, resmi olmasa da Söke’den şu ana kadar bir kişinin milletvekili adaylığı için başvuru yaptığını, birkaç isimin de adaylık için adlarının zikredildiğini söyledi.
Basın mensuplarının da fikirlerini belirttiği toplantıda Söke Ticaret Odası tarafından başlatılan bu hamlenin sivil toplum örgütlerince kamuoyu gündemine sıkça getirilmesi, gerekirse Kuşadası ve Didim STK’ların da katılımıyla toplantıların yapılması konuşuldu. Çeşitli yollarlar parti genel merkezlerinin milletvekili aday sıralamaları için Söke ve Aydın’ın batı yakası (Kuşadası-Didim) için dikkatleri çekilecek.