Ardahan Valisi Ahmet Deniz başkanlığında, 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan genel seçimlerle ilgili “Seçim güvenliği” toplantısı düzenlendi.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz, İlçe Kaymakamları, İlçe Emniyet Amirleri, İlçe Jandarma Komutanları, kolluk birimleri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesine yönelik alınacak olan tedbirler ile seçim süreci konusunda değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
Vali Deniz, toplantıda yaptığı konuşmada, “7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimde bizim görevimiz, önceden alacağımız tedbirler ile huzur ve güven ortamında bir seçim geçirmektir. Seçim süresince kolluk birimlerimiz ve ilgili birimlerimiz tarafından seçim güvenliği konusunda çalışmalar yapılacak ve vatandaşlarımızın iradesini sandığa yansıtacağı güven ortamı sağlanacak. Seçim süreci boyunca üzerimize düşen görevleri eksiksiz yaptığımız takdirde, ilimiz huzurlu bir seçim geçirecektir” dedi.
Vali Deniz ayrıca, engelli vatandaşların rahat bir şekilde oy kullanmalarının sağlanması ve oy kullanılacak yerlerin önceden kontrol edilerek düzenli ve tertipli bir şekilde bulundurulması yönünde ilgili birimlere talimat verdi.