Mersin Mahmut Arslan Anadolu Lisesi, Türkiye’nin çift diploma veren ilk lisesi oldu.
Merkez Yenişehir ilçesindeki Mahmut Arslan Anadolu Lisesi, bu yıldan itibaren çift diploma uygulamasına giderek, uluslararası alanda geçerliliği olan dil diploması uygulamasını başlattı. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan uygulama, 6. geleneksel ’Makarna Şenliği’nde duyuruldu. Mahmut Arslan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen, sponsorluğunu Arbella Makarna grubunun yaptığı 6. Geleneksel Makarna Şenliği, akşam saatlerinde okul bahçesinde düzenlenen etkinliklerle başladı. Şenliğe Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Arbel Grubu adına Mahmut Arslan ile Hasan Arslan, Okul Aile Birliği Başkanı Yargıtay Üyesi Cumhuriyet Savcısı Salim Çevik, aileler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Yaldız, 6 yıl önce eğitim hayatına başlayan okulun kısa zamanda marka haline geldiğini ifade ederek, Mersin’de 2014-2015 eğitim öğretim yılında 2. sıraya yükseldiğini belirtti. Yaldız, "Okulumuz adeta bir özel okul mantığıyla çalışmaktadır. Okulumuz açıldığı günden itibaren yoksul öğrencilerimize verilen yardım ve başarı bursları devam etmektedir. Her yıl bir aylık süreyle dil kursu için 6 öğrenciyi İngiltere’ye göndermekteyiz. Bu öğrencileri seçerken yıl içinde YGS formatında sınavlar düzenleyerek onların öğrendikleri konuların kalıcı olmasını sağlamaktayız. Ayrıca her sınavın önemsenmesini sağlamak için sınavda başarılı olanlara ödüller vermekte ve yurt içi ve yurt dışı gezilere göndermekteyiz" dedi.
Mersin’de yakaladıkları başarıyı Türkiye geneline de yaymak istediklerinin altını çizen Yaldız, "Devlet okullarında ilk kez çift diploma ile mezun olma imkanı sağlamaktayız. Öğrencilerimiz hem okul diploması hem de uluslararası alanda geçerliliği olan dil diploması alacaklar. 2014-2015 yılında 217 öğrencyle başladığımız yabancı dil sertifika programı ile 2018 yılında öğrencilerimiz okulumuzun diplomasının yanında bir yabancı dili de en iyi şekilde öğrenecek ve dünyanın sayılı üniversitelerinde doğrudan okuma imkanı kazanacak. Bu programımızın da gelecekteki tüm finansmanı iş adamı Mahmut Arslan ve Arslan ailesince karşılanacaktır. Böyle bir güzel proje nasıl ortaya çıktı derseniz, Mahmut Arslan ile çay sohbeti yaparken okulun başarılarını anlattığım sırada bunun yetmediğini, okulun Türkiye’de de duyulmasını istediğini söyledi. Bu projeyi hayata geçirdik daha sonrasında. Bu proje ile okulumuz tüm Türkiye’de adından söz ettirecektir" şeklinde konuştu.
Arbel Grubu adına konuşan Mahmut Arslan da okulun gayet iyi bir şekilde yönetildiğini belirterek, "Bir gün bir genç gazetecinin benimle röportaj yapmak istediğini öğrendim. Tabi seve seve kabul ettim ve genç gazeteciyle oturduk, konuştuk. Beni epeyce zorladı, ilk defa bu kadar terlediğimi hissettim. Röportaj bittiğinde, genç gazetecinin üzerinde Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nin armasını gördüm. O an çok mutlu oldum. Eğitimin okulumuzda ne kadar iyi verildiğini anladım. Bundan dolayı bütün hocalarıma ve müdüre teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından dil diploması programının sınavının yapılacağı sınıf ve tiyatro salonunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışların ardından eşli makarna yeme yarışı yapıldı. Yarışmada renkli sahneler yaşanırken, Mahmut Arslan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından mini bir konser verildi.