Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir tekstil fabrikasının çalışanları, işten çıkartılacakları söylentileri üzerine eylem yaptı.
Eski Adana yolu üzerinde faaliyet gösteren İlbeyli Beyteks Tekstil Fabrikası’nın ekonomik anlamda zor günler geçirdiği ve fabrikanın kapanacağını iddia eden işçiler, işlerini kaybetmemek adına fabrika önünde eylem yaptı. Fabrikada son zamanlarda işlenmeye hazır pamuk balyalarının geri gönderildiği, elektriğin kesildiği, bazı işçilerin işten çıkarıldığını ileri süren işçiler, gece de idari binanın boşaltıldığını iddia ettiler.
Yıllardır çalıştıkların fabrikanın kapanacağı söylemlerinin son zamanlarda had safhaya çıkmasına rağmen yetkililerin bir açıklama yapmadığını ifade eden işçiler, her gün ‘Yarın ne olacak?’ endişesiyle yatıp kalktıklarını ifade ettiler.
Fabrika önünde açıklama yapan işçiler, fabrikadaki pamuk balyalarını boşaltmaya geldiği söylenen Tırların girişini engellemek için fabrikanın kapısı önünde toplanarak tırların girişini engellediler.
Bunun üzerine işçilerle bir görüşme yapan fabrika sahibi Hasan İlbeyli, ‘’Arkadaşlar böyle yaparsanız hiçbir sorunu çözemeyiz. Ben kimseyi işten çıkartın demedim. Sadece izni gelenleri izne yollamalarını söyledim. En kısa zamanda yaşanan bu sorunu çözeceğiz’’ dedi.
İlbeyli’nin açıklamalarının ardından işçiler eylemlerine son verdi.