Ünye El Ele Derneği, aşevi projesini hayata geçiriyor. İnşaat çalışmalarının sürdüğü aşevinin Mayıs ayında hizmete girmesi planlanıyor.
Ünye El Ele Derneği, aşevi projesini hayata geçiriyor. Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ünye Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, muhtarlar ve imamlar aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere haftanın 7 günü yemek verilmesi planlanıyor. Hayırsever vatandaşların imece usulü desteğiyle yürütülen projede Ünye Off Road Kulübü ise çalışmalara ortak olarak, yemeklerin evlere dağıtımı konusunda sorumluluk üstlendi.
Ünye El Ele Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Fidan, “İlçemizde yaşlı insanları, evinde yemek yapma imkanı olmayan ihtiyaç sahibi aileleri ve komşularının yardımı ile yemek ihtiyacını karşılayan aileleri tespit ederek evlere yemek götürmek suretiyle insanlara yarar sağlayacak böyle bir çalışmanın içine girdik. Dernek Başkanımıza böyle hayırlı bir işte bize öncülük ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konunun finansmanını ise eskiden bize okullarda ’imece’ usulü diye bir şey öğretilirdi. Her ne kadar günümüzde uygulanmasa da biz bunu sağlayarak Ünyeli işadamları, Ünye’yi seven ve hayırsever insanlarla birlikte burayı imece usulü yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesi konusunda ise dernek olarak ihtiyaç sahibi ailelere ev ziyaretleri gerçekleştirerek, bu aileleri belirledik. Aynı zamanda Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ünye Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce bunun yanı sıra mahalle muhtarları ve imamlarla iletişim halinde olarak belirleyeceğiz” dedi.
Fidan ayrıca, TSE standartlarında ve ev yemeği tadında yemeklerin yapılacağını belirterek, “Burada topluma hizmet olduğu için Ünyeli işadamlarımızın, hayırseverlerimizin buraya gönülden yardımlarını bekliyoruz. Yemeklerimizin ise evde yediğimiz yemeklerimizden hiçbir farkı olmayacak ve yemeklerimiz TSE standartlarında üretim yapacak. Yani aşevimiz bakanlık onaylı ve sertifikalı olacak. İhtiyaç sahibi ailelere 7 gün boyunca yemek hizmeti verilecek. Yemeklerin evlere ulaşım konusunu ise Ünye Off Road Kulübü üstlendi. Bu konuda da kulübümüze teşekkür ediyorum. Aşevimizi Mayıs ayının ilk haftasında açmayı planlıyoruz. Ayrıca Ünye Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’ında bizlere verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.