Adana Valisi Mustafa Büyük, dönem başkanlığını yürüttüğü Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı ilk toplantısına katılmak üzere gittiği Mersin’de çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.
Mersin Yatırım Destek Ofisi’ndeki Kalkınma Ajansı’nın toplantısının ardından TRT Çukurova Radyosunun canlı yayın konuğu olan ve canlı yayında Adana’nın genel durumunu değerlendiren Vali Mustafa Büyük, çok geniş bir yelpazede sahip olduğu potansiyel ile Çukurova Bölgesinin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan geleceğinin hayli parlak olduğunu vurguladı.
Bu tespit ışığında devlet ve özel sektör yatırımlarının bölgeye kazandırılmasına büyük önem verdiklerini, kamu kurum ve kuruluşları olarak yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve kent dinamikleri ile sürekli diyalog halinde olduklarını kaydeden Vali Büyük, Adana’nın bir çok alanda sahip olduğu zengin potansiyelin layıkıyla değerlendirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.
MEZİTLİ KAYMAKAMLIĞI VE KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
Vali Büyük, canlı yayının bitiminin ardından ilk olarak Mezitli Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile bir süre sohbet eden Vali Mustafa Büyük, ziyaret sonunda Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi. Vali Büyük’ün, Mezitli Kaymakamlığından sonraki durağı Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü oldu. Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu’ndan Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye illerinin tamamı ile Malatya, Kayseri ve Adıyaman’ın bir bölümünü kapsayan müdürlüğün çalışmaları ve yatırımlar hakkında bilgi alan Vali Büyük, daha sonra Akdeniz İhracatçılar Birliği’ni ziyaret etti.
İHRACATÇILARIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ
Akdeniz İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Ali Uğur Ateş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Vali Mustafa Büyük, bölge ekonomisinin gelişip kalkınması yönündeki çalışma ve gayretlerinden dolayı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin tüm yönetici ve üyelerini kutladı. Ziyaret ve temasları sırasında, Adana ve Mersin gibi önemli iki kentin de bulunduğu Çukurova ve Doğu Akdeniz’in hızlı bir kalkınmaya açık olduğuna dikkat çeken,Adana ve bölge ekonomisinin gelişmesi yönünde atılacak her adımı desteklemeye kararlı olduklarını ifade eden Vali Büyük, Mersin’deki gezi ve incelemelerinin ardından Adana’ya döndü.